Slastičar - vizionar

Gianluca Fusto od autohtonih lošinjskih delicija pripremao slastice u Alhambri

P. N.

Pomagale su mu i talijanska gastro-blogerica Chiara Maci te urednica magazina Glamour Italy i modna influencerica Christina Musacchio



MALI LOŠINJ  U nagrađivanom a la carte restoranu Alfred Keller lošinjskog Boutique Hotela Alhambra priređen je poseban gastronomski doživljaj u obliku večere s najboljim autohtonim delicijama Lošinja te renomiranim talijanskim slasticama koje su pripremali glavni chef restorana Melkior Bašić i poznati slastičar-vizionar Gianluca Fusto.


U kulinarskim specijalitetima i slatkim delicijama uživali su svi okupljeni, a posebnu pozornost privlačili su gosti koji su za ovu prigodu doputovali iz Italije – talijanska gastro-blogerica i televizijsko lice emisije Cuochi e Fiamme Chiara Maci te urednica magazina Glamour Italy i modna influencerica Christina Musacchio.


Slastičarska zvijezda večeri bio je vrhunski talijanski slastičar Gianluca Fusto, koji je s glavnim chefom Melkiorom Bašićem za brojne uzvanike pripremio kreativni meni. Meni je obuhvatio carpaccio od dimljene jadranske ribe, krem juhu od cikle s dehidriranim pršutom, janjeća rebra od creske janjetine na green eggu u vlastitom soku te autorske slastice pod nazivom Passione Lussino i Aromatic Garden.