Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 2
Sutra: 13° 13° 2
16. veljače 2020.
'Makar i frite'

Evo što sve za udarni vikend spremaju omišaljski i njivički karnevalisti

Foto Mladen Trinajstić
Foto Mladen Trinajstić
Autor:
Objavljeno: 14. veljača 2020. u 8:23 2020-02-14T08:23:05+01:00

Veselo maškarano zbivanje koje spaja dvije tradicionalne delicije – makarune i fritule – u subotu u Omišlju će biti posvećeno i skupljanju priloga za teško bolesnog Riječanina Tomislava Nikla

OMIŠALJ/NJIVICE - U moru maškaranih događanja kojih, s primicanjem završetka karnevalskog razdoblja posvud pa tako i na Krku ima sve više i više, u posljednjem vikendu pred odlazak na Riječki karneval omišaljski i njivički karnevalisti spremili su više maškaranih zabava.

Članice i članovi već dugi niz godina aktivnih karnevalskih udruga – Babani i Omišjanski Babani tako su se priključili nastojanjima svojih prekomorskih susjeda te su u svom Omišlju odlučili prirediti donatorsku akciju namijenjenu Riječaninu Tomislavu Niklu ili točnije rečeno nastojanjima prikupljanja novca potrebnog za njegovo liječenje u Istanbulu.

Stoga će se ovog puta manifestacije Makarunijada i Fritulijada, kakvima su Omišljani i Njivičani tradicionalno uveseljavali karneval, ove godine prvi put održati u novom, povezanom izdanju nazvanom »Makar i frite«, predstavila nam je Andrea Orlić Čutul, direktorica TU-a TZO-a Omišalj.

– »Makar i frite« veselo je maškarano zbivanje koje je svoje ime dobilo kroz spoj naših dviju tradicionalnih delicija – makaruna i fritula, ali i njima posvećenih maškaranih druženja – nastavila je naša sugovornica, objasnivši nam da će se sad tako prvi put u tom slano-slatkom obličju dvije sjedinjene fešte održati ove subote, 15. veljače, na omišaljskom trgu Prikešte s početkom od 13 sati.

Andrea Orlić Čutul je, pozivajući sve željne dobre zabave, ali i one koji su spremni pomoći teško bolesnom Riječaninu da ove subote posjete Omišalj, napomenula i da će se humanitarni prilozi prikupljati kroz prodaju porcija ondje ponuđenih, friško pripremljenih makaruna i fritula, a koji će se nuditi po simboličnoj cijeni od samo deset kuna.

Makarune će izrađivati i kuhati članovi Babana, Omišjanskih Babana i predstavnici Društva za poljepšavanje Omišlja te Kluba 60+, ističe direktorica TU-a TZO-a Omišalj, podsjetivši nas da će okupljene na tom omišaljskom lokalitetu u ovoj prigodi zabavljati popularni Koktelsi.

Treba reći i da će tijekom subotnje večeri mješoviti zbor omišaljskog KUD-a »Ive Jurjević« održati maškarani koncert u Društvenom domu Omišalj. Koncertni nastup najavljen za 19 sati svojim će izvedbama dodatno obogatiti članovi pjevačkog zbora Sloga iz Hreljina, jednako kao i KUD-a »Mate Matetić« iz Jadranova.

Za nedjelju, 16. veljače, pripremljeno je još jedno izdanje utrke kareta Grand Prix Njivice 2020. Start jurnjave karetaša njivičkom Primorskom cestom zakazan je za 12 sati.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.