Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. siječnja 2020.
Eko prijevoz

Električnim biciklima od Baške do Krka - i nazad

Foto M. Trinajstić
Foto M. Trinajstić
Autor:
Objavljeno: 6. listopad 2018. u 18:35 2018-10-06T18:35:00+02:00

KRK U organizaciji udruge »Moj otok«, udruženja sa sjedištem u Puntu koje je posljednjih godina javnosti postalo poznato po organizaciji i provedbi akcija zamjene azbestnih krovova ali i promoviranju ekoloških načina transporta na Krku je danas održana E-biciklijada. Organizirana skupna vožnja električnih bicikala koja je obuhvatila relaciju Baška-Krk-Baška – odnosno rutu čiji je start i cilj bio bašćanski Valamarov hotel Corinhia, a »međustanica« krčki hotel Koralj – dio je nastojanja promoviranja korištenja električnih bicikala, prenio nam je Nenad Maljković, predsjednik udruge »Moj otok«. E-biciklijada Baška-Krk-Baška drugi je njihov projekt takve vrste budući da su ljubitelji, odnosno pobornici e-bicikliranja, lani već također uspješno odvozili rutu na relaciji između puntarske i marine na Cresu.

– Ovo je doprinos razvoju sustava organiziranog korištenja tog oblika ekološki prihvatljivog prijevoza a koji se već do iduće sezone na našem otoka planira uvesti kroz sustav bike-sharinga – kaže Maljković. Bicikli korišteni na Krku dio su »flote« iz Poreča, grada u kojem je takav sustav »javnog transporta« već zaživio. Bicikle je otočanima na korištenje osigurala tvrtka Nextbike koja je sve sudionike E-biciklijade nagradila i bonom u vrijednosti 100 kuna kojeg biciklisti sad mogu iskoristiti u bilo kojem od hrvatskih gradova u kojima postoji ovakav oblik prijevoza.
– Cilj biciklijade nije samo promocija električnih bicikala već i promocija otoka Krka kao destinacije aktivnog odmora u kojoj ovakva vrst ponude može biti posebno atraktivna, i to kao dodatan turistički sadržaj u pred i posezonskom razdoblju – zaključio je Maljković.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.