Zdrav život

ECOACTIVE Vikend relaksacije, edukacije i dobre vibracije na Dobrinjštini: Predavanja, seminari, vježbe…

K. B.

Predavanja, seminari, zanimljivi gosti obilježit će ovogodišnju manifestaciju  čiji je cilj promicanje aktivnosti za zdrav život, kao i očuvanje zdravlja



Već nekoliko godina udruga Spirit iz Rijeke, u suradnji s Turističkom zajednicom i Općinom Dobrinj organizira EcoActive – Vikend relaksacije, edukacije i dobre vibracije na Dobrinjštini. Cilj programa je promicanje aktivnosti za zdrav život i, prevencije, odnosno zdravstvenog turizma. Ove godine fokus je na iznimnim predavanjima i seminarima, uz zanimljive goste.


Program počinje na Tjelovo, 31. svibnja seminarom Samoozdravljenje – praktična primjena samoiscjeljenja, Kristijana Kolege iz Zagreba, a nastavlja se u petak, 1. lipnja vježbama Fontana mladosti – 5 Tibetanaca, kao i  prezentacijom Iscjeljivanja vatrom – hodom po žeravici, Nevena Carina iz Zagreba.


U subotu, 2. lipnja je na rasporedu gong kopka uz plesnu meditaciju u jutarnjim satima, dok je večer rezervirana za još jednom posebnog gosta. Iz Slovenije dolazi Ivan Brezovec, poznati fitoterapeut, koji će pojasniti upotrebu mediteranskog bilja u promociji turizma, na način koji bi mogao zainteresirati i lokalne turističke djelatnike. Brezovac ostaje i u nedjelju, 3. lipnja za kad je pripremio predavanje Ugriz krpelja – borelioza, temu koja je obzirom da je primjećen porast broja krpelja izuzetno bitna, a prisutni će moći saznati kako prevenirati i liječiti problem prirodnim putem. Predviđena su i individualna savjetovanja.




Dolores Prodan, stalna suradnica Spirita, u nedjeljno će jutro voditi jogu na travi u Solinama pored mora. Svi ostali programi, osim joge, održavaju se u Domu u Dobrinju, ulaznica je dobrovoljni prilog, a poželjno je rezervirati svoje mjesto.


Više informacija i rezervacije su moguće na www.spirit-ri.hr i www.poriluk.com.