Otok vitalnosti

Dugogodišnji gost Helmut Kaizik 99. rođendan proslavio u Osoru

Anja Tomović

Snimila Anja TOMOVIĆ

Snimila Anja TOMOVIĆ

U Osor dolazimo još od 1981. godine i ovdje se osjećamo kao kod kuće - rekli su Elisabeth i Helmut Kaizik koji vole istraživati kraj i susjedne otoke



OSOR Jedan od najstarijih posjetitelja i dugogodišnjih gostiju otoka Lošinja Helmut Kaizik proslavio je svoj 99. rođendan u osorskom AC Preko Mosta.


Jedan od također najstarijih hrvatskih kampista, Helmut Kaizik (99) sa svojom ženom Elisabeth Kaizik (68) još od 1981. godine redovito svake godine putuje iz Krefelda u Njemačkoj kako bi posjetio svoj voljeni otok i ponovno otkrio čari te istražio skrivene kutke otoka vitalnosti.


– U Osor dolazimo još od 1981. godine i ovdje se osjećamo kao kod kuće. Osoblje autokampa Preko Mosta se na vrlo topao način brine za nas. Obožavamo kamp, jer on nije izgubio svoj dodir s prirodom te smo tu stekli mnoga prijateljstva zahvaljujući obiteljskom ambijentu i ljubaznom osoblju koji naš boravak čine ugodnim. Mnogo godina dolazimo u Osor na godišnji odmor i volimo pri tom istraživati kraj i susjedne otoke. Do Osora putujemo preko Krka gdje slijećemo na riječki aerodrom, međutim bilo bi jako lijepo da postoji i direktan transfer do otoka Lošinja, prepričali su Helmut i Elisabeth.




Ukoliko ih zdravlje posluži, jer volje i želje uvijek imaju, obitelj Kaizik i dogodine planira posjetiti arhipelag kada će ponovno krenuti u istraživanje brojnih bogatstava otoka Cresa i Lošinja.