Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 14° 1n
Sutra: 14° 14° 1n
19. travnja 2019.
Humanitarni koncert

Dječji megazbor pjevao za malog Gabrijela

Foto: Mladen Trinajstić
Foto: Mladen Trinajstić
Autor:
Objavljeno: 23. prosinac 2017. u 11:19 2017-12-23T11:19:32+01:00

KRK U velikoj dvorani krčke Srednje škole »Hrvatski kralj Zvonimir« održan je tradicionalni, zajednički Božićno-novogodišnji koncert svih školskih dječjih zborova kojemu je domaćin i koordinator i bila OŠ »Fran Krsto Frankopan« Krk. Sedamnaesto izdanje te po mnogočemu posebne, prigodne glazbeno-scenske manifestacije na jednom je mjestu okupilo i udružilo više od četiri stotine osnovaca iz svih osam krčkih škola, koji su zajednički pjevali, plesali, recitirali i glumili.

Raspjevani učenici triju matičnih škola (Krk, Omišalj i Malinska-Dubašnica) te svih njihovih područnih jedinica svojim su roditeljima, prijateljima, poznancima i sugrađanima na iznimno lijep i dojmljiv način tako iznova poželjeli sve najljepše za nadolazeće blagdane.

Događanje kojemu je u dupkom ispunjenoj dvorani krčke srednje škole prisustvovao sad već uobičajeno velik broj otočana, i ovog je puta imalo humanitarni karakter. Sudionici i posjetitelji koncerta u ovoj su prigodi prikupljali novčane donacije za trogodišnjeg Gabriela Mancea iz Šila, oboljelog od Prader-Willi sindroma. Njemu i njegovim roditeljima raspjevani su osnovci ove godine namijenili sav prihod namaknut od dobrovoljnih priloga gledatelja, ali i samih đaka.

Za malenog Gabriela jednako će se tako pjevati, ali i prikupljati pomoć diljem otoka Krka, i to u sklopu niza ništa manje vrijednih i plemenitih, Božiću i Novoj godini posvećenih kulturnih i zabavnih zbivanja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Tommy zna što voliš