Festival

“Dica va Puntu kantaju”: Žiri i publiku osvojila Ana Lipovac iz Punta

Mladen Trinajstić

Snimio Mladen Trinajstić

Snimio Mladen Trinajstić

U konkurenciji 17 talentiranih pjevača, drugo mjesto po ocjeni žirija zauzela je Vrbenka Antonela Juranić, a treće također Vrbenka Marija Toljanić



PUNAT U puntarskom Narodnom domu, u sklopu višednevne prigodne predbožićne manifestacije »Dječji zimski grad«, održan je festival »Dica va Puntu kantaju«. Jubilarno, deseto po redu izdanje spomenute glazbene manifestacije i ovog je puta bilo prilika da daroviti mladi otočani i otačanke publici pokažu svoje pjevačko umijeće, a spomena je vrijedan i podatak da su, zbog sudjelovanja malih pjevačica i pjevača u Punat pristiglih i iz susjednog Vrbnika odnosno Baške, vrijedni domaćini u ovoj prigodi preimenovali svoj festival (koji se do lani održavao pod imenom »Dica Punta kantaju«) te ga na taj način i simbolično učinili sveotočnim dječjim glazbenim festivalom.


Na ovogodišnjem je festivalu nastupilo čak sedamnaestoro talentiranih pjevačica i pjevača (petnaestoro u solo konkurenciji te jedan duet), a najboljom se i po ocjenama stučnog žirija ali i publike naposljetku pokazala Ana Lipovac iz Punta koja je okupljene oduševila svojom odličnom izvedbom pjesme »Ni riči« koju u originalu izvodi Doris Dragović. Drugo mjesto po ocjeni žirija zauzela je Vrbenka Antonela Juranić koja je izvrsno izvela pjesmu »Luna šeće na Kvarneru« u obradi Riversica, dok je treće mjesto pripalo također Vrbenki – Mariji Toljanić i njenoj izvedbi Vannine uspješnice »Kao rijeka«. Vrijedno je istaknuti i da su organizatori, osim najbolje plasiranih pjevačica, prigodnim poklonima nagradili baš sve sudionike festivala.


Spomenimo i da su stručni žiri u ovoj prigodi činili Vlasta Juretić, Julija Hlača, Milovan Kirinčić, Rino Petrović, Vjekoslav Ključarić, Ana Toljanić, Ivana Stolfa, Fran Karabaić i Milena Džeko, a nemjerljiv doprinos ovoj su glazbenoj manifestaciji odnosno pjevačkom natjecanju malih otočanki i otočana iznova dali i članovi grupe »Insula« koji su svojom svirkom popratili sve izvedbe.




U revijalnom dijelu Festivala, za vrijeme dok su se prebrojavali glasovi, iznimno brojnu i navijački angažiranu publiku zabavili su pak Viktor Čandrlić te dvojica uspješnih natjecatelja ovogodišnjeg glazbenog showa »The Voice« – Vjekoslav Ključarić i Rino Petrović.


Festival je i više no dobro i ove godine organizirala udruga »Puntarske užance«, uz svesrdnu pomoć Općine Punat. Tim je događanjem, kao što smo već spomenuli, otvoren »Dječji zimski grad« – projekt u sklopu kojeg će se u Narodnom domu do Božića odvijati bogat i raznovrstan program prigodnih manifestacija, kulturnih i zabavnih događanja namijenjenih najmlađima koji će, osim zabavnog, imati i humanitarni karakter.