Neobična utrka

Danas na Rabu plivačko natjecanje pasa i njihovih vlasnika

Hrvoje Hodak

Hoće li i ovaj ljepotan zaplivati ili će radije na pivo?

Hoće li i ovaj ljepotan zaplivati ili će radije na pivo?



Neuobičajena utrka u kojoj glavnu ulogu imaju četveronožni ljubimci dogodit će se danas na Rabu, na novootvorenoj plaži za pse Monty’s Dog Beach & Bar Artić. Riječ je o plivačkom natjecanju pasa i vlasnika, s početkom u 19 sati, drugom takve vrste u Hrvatskoj, nakon što je prošle godine pseći maraton održan na istoimenoj plaži u Crikvenici.


– Prijavljeni natjecatelji krenut će s brodicama iz centra Raba prema nedavno otvorenoj psećoj plaži u Banjolu. Start kreće s brodica, odakle će psi i njihovi vlasnici plivati 200 metara do obale i nakon toga otrčati 300 m do cilja smještenog na žalu plaže, pojasnio je pravila natjecanja Igor Montanari Knez, vlasnik Monty’s Dog Beach & Bara.One najbrže, naravno, očekuju vrijedne nagrade sponzora. Tandem koji stigne prvi osvojit će smještaj za dvije noći za dvije osobe, plus kućni ljubimac, u kampu Padova Camping Resort, koji osigurava Valamar All You Can Holiday.

Nagrada za drugo mjesto je večera za dvoje s ljubimcem, koju daruje restoran Astoria-Rab, a trećeplasirani osvojit će dnevni VIP tretman za dvije osobe i njihove pse na jednoj od Monty plaža. No, tu natjecanju nije kraj jer su organizatori pripremili dodatne, slasne kategorije za simpatične sudionike. Nakon glavne utrke psi će se okrijepiti tortom i sladoledom te osvježiti psećim pivom, što će im dati priliku za osvajanje posebnih nagrada. Najbržeg ispijača pive coctail bar Forum nagrađuje ukusnim koktelima.


Nagradu za najbržeg jedača sladoleda i pizze, pak, omogućava restoran Ana gdje će pizzu pojesti dvoje sretnika, i naravno, njihov ljubimac. Ovo veselo događanje održava se uz podršku i potporu Grada i Turističke zajednice Rab.