»Božić u srcu«

Creski gimnazijalci dječjoj onkologiji na Kantridi darovali LED reflektor i televizor

Walter Salković

Foto Walter Salković

Foto Walter Salković



CRES/RIJEKA – Tijekom već tradicionalne humanitarne akcije »Božić u srcu« creski gimnazijalci su pekli i prodavali kolačiće, a sav prihod od prodaje namijenili su Zavodu za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku Klinike za pedijatriju na Kantridi.


Prikupili su 8.800 kuna te su u dogovoru s predstojnicom Klinike prof. dr. sc. Jelenom Roganović odlučili kupiti LED reflektor za preglede i televizor koji će malim pacijentima razvedriti vrijeme koje moraju provesti u bolnici.


Profesorica Sonja Pokupec Salković, voditeljica sekcije »Volontiram, a ne moram« koja svakog Božića organizira humanitarnu akciju, zajedno s dvoje gimnazijalaca, Lanom Bakija i Paolom Kaštelanom, posjetila je Zavod za onkologiju te su predstojnici Roganović predali kupljene uređaje. Akciji se pridružio i Grad Cres tako što je podmirio troškove puta u Rijeku.




– Hvala svima koji su pekli keksiće, svima koji su ih kupili ili samo ostavili svoj novčani prilog. Sasvim sam sigurna da smo ovom donacijom svi mi koji smo sudjelovali u akciji stvarno pronašli Božić u srcu, rekla je profesorica Pokupec Salković nakon primopredaje, te izrazila nadu da će njihov primjer slijediti i mnogi drugi.