Akcija

Cres za parkić: Prodajom kolača do nastavka uređenja parka

Walter Salković



CRES Građanska inicijativa »Cres za parkić«, čije su pokretačice Mirjana Honjek Utmar i Natalija Marelić Tumaliuan, prodajom kolača prikupljala je sredstva za uređenje drugog dijela dječjeg parka na Šetalištu 20. travnja. Naime, ove je godine Grad Cres izgradio novo dječje igralište na Melinu, postavio nekolika dječjih sprava u novoj lučici na Grabru, a donacijom »Plodina« zamijenio je dio sprava na Šetalištu. Kako bi se uredile i preostale sprave creske mame udružile su se u inicijativu koja će organizirati razna događanja i na taj način prikupiti potrebna sredstva.


– Ovoj akciji priključilo se tridesetak žena koje su ispekle kolače, a neke od njih su i volontirale na trgu gdje smo ih prodavali. Planiramo organizirati još nekoliko akcija s istim ciljem, primjerice turnir u pikadu, dok ne prikupimo dovoljno novca. Pozivam sve sugrađane da se priključe našim akcijama jer što nas je više brže ćemo postići naš cilj, rekla je jedna od pokretačica inicijative Marelić Tumaliuan.


Za ukusne kolače bio je veliki interes pa su rasprodani puno brže nego što su organizatorice očekivale, a prikupljeno je 4.600 kuna. Jednaki iznos pridodat će Grad Cres, a pomoć akciji pružili su TZ Cres i restoran »Krušija« – donacijom vode i sokova. Ad hoc formirani žiri kušao je sve kolače i najboljim proglasio »čokoladno čudo« koje je pripremila Marta Toić.