Pohvalan osvrt

Britanski Vogue pun hvale za ljepote i ponudu otoka Lošinja

P. N.

Boutique hotel Alhambra

Boutique hotel Alhambra

Otok je predstaljen kao "relativno neotkriveni hrvatski dragulj sa zrakom toliko čistim da dokazano poboljšava zdravlje pluća"



MALI LOŠINJ Jedinstvena ljepota Lošinja, njegova turistička ponuda i gastronomske delicije koje je imala prilike kušati na otoku posve su očarali novinarku britanskog Voguea Kathleen Baird-Murray, ako je suditi prema članku koji je objavila u tom prestižnom modnom časopisu. Ovo nije prvi put da Vogue piše o ljepotama hrvatske obale, ali je prvi put da je posvetio veliki prostor Lošinju.


Kathleen započinje svoj osvrt o Lošinju kao otoku koji predstavlja „relativno neotkriveni hrvatski dragulj sa zrakom toliko čistim da dokazano poboljšava zdravlje pluća“. Lošinj ju je oduševio i vrhunskom ponudom hotela, gdje posebno ističe svoj boravak u Boutique Hotelu Alhambra te vili Augusta u uvali Čikat kao „boravak kakav biste očekivali u najboljim svjetskim 5* resortima“.


Uz iznimnu ponudu Boutique Hotela Alhambra, snažan dojam na novinarku britanskog Voguea ostavila je i hotelska restoranska ponuda. Za vrijeme posjeta Lošinju probala je ponajbolje mediteranske delicije u à la carte restoranu Alfred Keller, a potom i japanske specijalitete pripravljene od lokalnih otočkih proizvoda u restoranu Matsunoki u hotelu Bellevue.




Lošinj će joj ostati u sjećanju, ne samo zbog izuzetne prirode, aromatičnog morskog zraka i jedinstvene geografske mikroklime, već i zbog različitih hotelskih i izvanhotelskih sadržaja. Tako svi koji posjete Lošinj mogu sudjelovati u radionicama aromaterapije i sami pripremati prirodne pilinge, balzame i ulja za njegu lica i tijela, a potom ih ponijeti sa sobom i uživati u mirisima Lošinja ostatak godine.


Za one koji su željni opuštanja, Kathleen ističe wellness programe u hotelu Bellevue te preporuča jedan od dostupnih tretmana Bastiena Gonzaleza ili Valmonta.


„Prekrasan sunčani dan na Lošinju turisti mogu iskoristiti kako bi posjetili vidikovac Providenca, upustili se u avanturu u nekoj od skrivenih uvala cresko-lošinjskog akvatorija ili posjetili jedinstveni Muzej Apoksiomena koji krije jedan jedini eksponat – kip grčkog atleta.“, zaključuje novinarka britanskog Voguea, kojoj će Lošinj ostati u lijepom sjećanju još dugo.