Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. studenoga 2019.
Baška outdoor festival

Bašćanski vikend po mjeri biciklista, trekkera i planinara

Poklonici brdskog bicikliranja, trekkeri i planinari doći će na svoje ovog vikenda  / Snimio Mladen TRINAJSTIĆ
Poklonici brdskog bicikliranja, trekkeri i planinari doći će na svoje ovog vikenda / Snimio Mladen TRINAJSTIĆ
Autor:
Objavljeno: 16. listopad 2015. u 18:11 2015-10-16T18:11:44+02:00

Manifestaciju već danas otvara trodnevni »Female only MTB kamp«, iako će se glavnina zbivanja odvijati u subotu (Garmin Krk trekk & trail) i nedjelju, uz brdsko-biciklistički maraton te 15-kilometarski planinarski izlet. Pritom će na svoje doći i oni najizdržljiviji, kao i čisti rekreativci

BAŠKA  Malo, pomalo, Bašćani se spremaju za veliku sportsko-rekrativnu feštu koju će to turističko mjesto ugostiti nadolazećeg vikenda – prvi »Baška outdoor festival«.

Ambiciozno osmišljena te do u detalj razrađena manifestacija koju predstavnici Turističke zajednice Općine Baška pripremaju za naredne dane, posluži li sudionike još i vrijeme, trebala bi oživjeti to otočno mjesto, kao i prostranstva nedirnute prirode u njegovoj okolici, posebice sve one pješačke i biciklističke staze kojima bi se u danima trajanja festivala trebali kretati, voziti i natjecati brojni trekkeri, brdski biciklisti i planinari.

Za sve njih, doznali smo od Ivane Kovačić, direktorice Turističkog ureda TZO, »Baška outdoor festival« nudi svu silu sadržaja i događanja primjerenih svačijoj kondicijskoj spremnosti.

Danas ženski MBT kamp

U sklopu serije gusto zbijenih zbivanja »na svoje« će doći oni najistreniraniji i najizdržljiviji poklonici trčanja, bicikliranja, planinarenja i penjanja, kao i oni tek rekreativni vikend-poklonici boravka u prirodi, za koje su vrijedni organizatori također osmislili i pripremili zanimljiv i sadržajan program.

Festival sporta i boravka u prirodi otvorit će već i danas (petak 16. listopada) »Female only MTB kamp« – trodnevno događanje namijenjeno poklonicama sportske rekracije i brdskog bicikliranja koje će, nakon prigodnog upoznavanja s osnovama pravilne i sigurne vožnje brdskih bicikala, imati priliku sudjelovati i u više organiziranih zajedničkih vožnji, ali i mnogim drugim »pratećim« zbivanjima.

Najzahtjevniji, a vrlo vjerojatno i najmasovniji dio premijernog Outdoor festivala zbivat će se ipak u subotu kad je već u jutarnjim satima (od 9 h) planiran početak »Garmin Krk trekk & traila«, natjecanja u sklopu kojeg će se sudionici, razvrstani u različite spremnosne kategorije, natjecati u trkačkom svladavanju brdskih staza kojima je bašćansko područje premreženo.

Maraton i pohod

Nedjeljni te ujedno i završni dan ovog hvalevrijednog događanja kakvima bašćanski turistički djelatnici sve uspješnije nastoje produljiti tamošnju turističko-izletničku sezonu, obuhvatit će pak brdsko-biciklistički maraton, kao i organizirani skupni planinarski izlet u sklopu kojega će članovi krčkog Planinarskog društva »Obzova« zainteresirane Bašćane i njihove vikend-goste povesti na planinarenje put 15-ak kilometara udaljenog lokaliteta Vele, odnosno Male luke.

Start biciklističkog dijela nedjeljne završnice zakazan je za 11 h (s pozicije pred hotelom »Forza«), dok će planinari na svoj dug i razmjerno zahtjevan put krenuti u 9 sati, s lokaliteta nekadašnjeg trajektnog pristaništa u bašćanskoj luci.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.