Ponuda Opatije bogatija za luksuzni hotel i restoran

Stigli prvi gosti: Mali hotel Bevanda nudi doživljaje iznad standarda

Dolores Juretić

Kome je prostrana soba premala, može iznajmiti i cijeli kat s barom i svim pratećim uslugama, a raskošni kreveti okrenuti prema morskom plavetnilu spavaču ostavljaju dojam da liježe – u more



OPATIJA  Anton Pavlovič Čehov, James Joyce, Vladimir Nabokov, Giaccomo Puccini, Isadora Duncan, Albert Einstein, Gustav Mahler, Andrija Mohorovičić, Maria Anna i Sergej Jesenjin ovih su dana otvorili vrata svojih soba i primili svoje prve goste.


Svoje prve goste primio je i ljetni bar kao i restoran. Ukratko, Mali hotel Bevanda, nakon (iz)gradnje i (pre)uređenja, što je obavljeno u rekordnih četiri i pol mjeseca – započeo je s radom.


Vrijeme smjene njegovih prvih gostiju naša je ekipa iskoristila da u hotelu koji možemo krstiti »zadnjim dizajnerskim vriskom« popije kavu i zaviri u odaje ovog cool zdanja. I odmah treba reći da se osim soba od kojih svaka nosi neko od gore spomenutih imena, a unutar sobe je efektno smještena i priča o toj slavnoj osobi čiji je život vezan za Opatiju, ovdje može iznajmiti i cijeli kat (četiristotine kvadrata) s barom i sa svim pratećim i potrebitim uslugama. 


  Odmjereno i primjereno




Potencijali smještajne pozicije hotela iskorišteni su do kranjih mogućnosti, pa raskošni kreveti okrenuti prema morskom plavetnilu, od kojeg ga dijeli tek staklo, spavaču ostavljaju dojam da liježe u – more.


Pogleda li iznad glave vidjet će »kraljicu suze«, luster koji je kao i sva ostala rasvjetna tijela stigao iz manufakturne radionice što se nalazi u španjolskoj Vallensi.


U kupaonici gosta dočekuju šestogramski ručnici, dizajnerske kutije u kojima je sakriven fen, na stolovima se nalazi isključivo Rosenthal posuđe.


Ako pogled ne pada u more ili se ne stapa s gastro delicijama s kojima se restoran Bevanda već odavno brendirao, onda taj pogled može završiti na vrtovima s domaćim raslinjem koji su se smjestili malo iznad zemlje. Sve je odmjereno i primjereno. Obalna šetnica je proširena pa nitko nije zakinut. Dobivaju svi, a Opatija ponajviše. 


   – Na ničemu se nije štedjelo. Prostorima smo sačuvali prostranost. Sve je zadnja riječ tehnike, (autorskog) dizajna, luksuza i kvalitete. Naravno, i funkcionalnosti. Prostori hotela u svakom času su »spremni na sve« odnosno za svaku namjenu, od vjenčanja do poslovnih okupljanja, prezentacija, zatvorenog i otvorenog tipa, kao i za sve vrste evenata. DJ pult je najboje što se može trenutačno naći na tržištu. No spremni smo i za sve vremenske (ne)prilike jer na terasi će se od sada moći ručati i večerati i po jugu i po buri tijekom sva četiri godišnja doba. 


  



Za popiti kavu, pojesti lakši ljetni ručak, konkretniju večeru, gricnuti brusketicu, neko jelo s roštilja na ugljen, ili pak uživati raskoš sobe koja nosi ime nekog od slavnih posjetitelja Opatije, ili pak domaćeg Mohorovičića, ne treba »kamara para«. Cijene u ovom hotelu, a u što smo se uvjerili zavirujući u osebujne cjenike koji također pričaju priču, u rangu su uobičajnih cijena koje vrijede za hotele s pet zvjezdica. Doživljaj? Nešto posve drugo.



Letvica je visoko


Kaže nam to Zoran Maržić, vlasnik novootvorenog Malog hotela Bevande ne krijući pritom osobno zadovoljstvo što je uspio u ostvarenju svoje davne nakane i time, u ovom trenutku, postavio posve nove standarde u domeni hrvatskog turizma. 


   Po onome što smo imali prilike vidjeti, letvica je sada zaista visoko. Puno više od doslovne visine hotela koji je, gledano s mora, lijepo sjeo u prostor i pritom se sljubio s pučinom i sa svojim prvim gostima.


Za njegovu daljnju popunjenost »nema brige«. Baš naprotiv. Noćiti u sobi jedne Isadore, Čehova ili Jesenjina, primjerice, moglo bi postati stvar prestiža. Treba reći da se sobe, prema želji, mogu i spajati. Hotel ima 25 djelatnika te se njihov broj namjerava povećevati, a svi zaposlenici su prilikom našeg obilaska imali za reći tek jedno »gušt je ovdje raditi«.