Ima se, može se!

LRH kupio Hotele Cavtat

Marina Kirigin

Uprava Liburnia Riviera Hotela d.d. Opatija smatra da će budućim kvalitetnim radom u području restrukturiranja, vođenja i razvoja povećati financijske rezultate, a time i vrijednost Hotela Cavtat d.d., izvijestio je predsjednik Uprave LRH Igor Šehanović.



OPATIJA Liburnia Riviera Hoteli kupili su Hotele Cavtat. Najveći hotelijer na Kvarneru potpisao je danas kupoprodajni ugovor te su tako stekli oko 80,8 posto dionica trgovačkog društva Hoteli Cavtat d.d. Hoteli Cavtat raspolažu sa 1.236 kreveta, odnosno 618 soba u hotelima Epidaurus i Albatros u Cavtatu koji su kategorizirani s tri i četiri zvjezdice.


U 2012. godini cavtatska hotelska grupacija ostvarila je oko 77,6 milijuna kuna prihoda te oko 17,4  milijuna kuna financijskog rezultata. Uprava Liburnia Riviera Hotela d.d. Opatija smatra da će budućim kvalitetnim radom u području restrukturiranja, vođenja i razvoja povećati financijske rezultate, a time i vrijednost Hotela Cavtat d.d., izvijestio je predsjednik Uprave LRH Igor Šehanović.


Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić nakon što je vijest o mogućoj kupnji cavtatskih hotela prvi puta iscurila u javnost, rekao je kako će Grad Opatija kao strateški partner podržati svaku investiciju za povećanje vrijednosti dionica LRH, ali koja neće utjecati na investicijski ciklus na Liburniji. Tada je dao do znanja da i ako dođe do ulaganja LRH u nekretnine u Cavtatu, da će ih Grad podržati ako će to doprinijeti vrijednosti tvrtke, ali nikako ne na uštrb investicijskog ciklusa na Liburniji.


To je potvrdio i jučer nakon što je vijest o kupnji, koju su odaslali iz Uprave LRH, potvrđena.– Odluka o kupnji donesena je na pretposljednjem Nadzornom odboru i mi smo joj dali podršku. Kupnja je to koja nipočemu neće opteretiti Grad Opatiju. U zapisnik NO ugrađeni su i naši zahtjevi koji su prihvaćeni, a koji se odnose na to da u slučaju poslovanja s gubitkom cavtatskog društva, mi (LRH) ne pokrivamo tuđe gubitke. Isto tako i da se ulaganje i poslovanje u Cavtatu neće odraziti na planove i investicijski ciklus na Liburniji – rekao je Dujmić i pojasnio kako »nema opasnosti, iako su neki opatijski hoteli zbog cavtatske investicije stavljeni pod hipoteku«.

– Mogu reći da su pripreme za investicijski ciklus na Liburniji u tijeku, ali ovim primjedbama u NO morali smo se osigurati iz predostrožnosti -zaključuje Dujmić.


Podsjetimo, prema investicijskim planovima LRH u petogodišnjem razdoblju od 2011. – 2016. godine planira se uložiti oko 500 milijuna kuna u obnovu i uređenje objekata na Liburniji. To je bilo rečeno za jedne od prvih novinskih konferencija tada nove Uprave najveće hotelske kuće na Kvarneru. Među ostalim, predsjednik Uprave Igor Šehanović tada je rekao da ako bude postojala dobra suradnja s jedinicama lokalne samouprave i okruženjem (što danas gradonačelnik Opatije tvrdi da postoji), da će investicije možda biti i značajnije.


Gradonačelnik Opatije nedavno je najavio i jednu veliko ulaganje u opatijski turizam, na pitanje može li se to povezati sa LRH-om, dodao kako je još prerano govoriti o tome. Samo je konstatirao kako se čeka dolazak austrijskog predstavnika kako bi se navedena investicija objelodanila. Dujmić isto tako ne skriva da LRH traži strateškog partnera i usto naglašava kako treba razmišljati isključivo o dobrobiti Opatijske rivijere i njezinom turističkom razvoju.