Promjena u Kraljevici

Nada Turina Đurić preuzela dužnost: Josip Turina nije došao na primopredaju

Barbara Čalušić

Umjesto njega, službena izvješća novoj gradonačelnici i njezinom zamjeniku Alenu Crnkoviću predala je pročelnica jedinstvenog upravnog odjela



KRALJEVICA » Saborska zastupnica Nada Turina Đurić jučer je i službeno preuzela dužnost gradonačelnice Kraljevice. Svoju novu dužnost, doduše, na primopredaji vlasti nije imala priliku i službeno preuzeti od svog prethodnika Josipa Turine koji jučer – jednostavno nije došao. Umjesto njega, službena izvješća novoj gradonačelnici i njezinom zamjeniku Alenu Crnkoviću predala je pročelnica jedinstvenog upravnog odjela Branka Velepič i poželjela im dobrodošlicu.


 – Upoznati smo s trenutnim stanjem stvari. Završit ćemo započete projekte i puni smo optimizma i planova. Prije svega mi smo ovdje servis i došli smo upravljati, a ne vladati. U ove izbore nisam ušla da bih bila doživotna gradonačelnica, već zato jer sam osjećala da mogu pomoći – poručila je Turina Đurić. Nova gradonačelnica izrazila je žaljenje što u ovom trenutku Kraljevica stagnira i nada se da će njezin tim unijeti novu dinamiku. Svojim novim suradnicima poručila je da ima puno energije, ali ne može sve činiti sama zbog čega voli opteretiti svoje suradnike.


  – Nisam zločesta, ali zahtjevna jesam – istaknula je Turina Đurić zadovoljna što su joj suradnici uglavnom mladi ljudi i pretežno žene.




  Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Kraljevice bit će održana idući tjedan, a prva sjednica s odlukama koje nisu donesene u proteklom mandatu bit će održana u srpnju.