Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1
Sutra: 7° 7° 1
18. siječnja 2020.
Uspjeh SC-a "Runolist"

Delničko klizalište magnet za primorske škole i vrtiće

Arhiva NL
Arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 10. ožujak 2011. u 19:31 2011-03-10T19:31:47+01:00

 Uz tradicionalno dobro posjećene vikende, i tijekom tjedna je vrlo dobar odaziv sve  većeg broja škola koje organizirano dolaze (Rijeka, Istra, Ogulin...), kao i vrtića, kaže  Jelena Muhvić

DELNICE U Goranskom sportskom centru »Runolist« koji brigu vodi  o radu te održavanju delničkog klizališta, zadovoljni su dosadašnjim dijelom sezone vezanim uz ovaj objekt.

Vrlo dobri rezultati posjeta bilježeni su početkom godine kada je, ponajprije zbog školskih praznika,  klizalište svakodnevno bilo u punom pogonu. Sad je klizača nešto manje, ali i dalje je to lijepa i respektabilna brojka, ističe stručna suradnica  za turizam i ugostiteljstvo Jelena Muhvić i dodaje:

»Uz vikende koji već tradicionalno privlače veći broj klizača, mi i tijekom tjedna imamo vrlo dobar odaziv i to zahvaljujući sve većem broju škola (Rijeka, Istra, Ogulin...) koje organizirano dolaze na klizanje,  sve češći su i vrtići, pa smo tako ugostili na čak tri dana dječji vrtić s  Malog Lošinja čijim smo polaznicima organizirali i učitelja klizanja.  

Goste se trudimo privući i različitim priredbama na ledu pa smo tako  imali Božićni sajam i maškaranu country & western zabavu na ledu,  Valentinovo, maškare te sportske igre na ledu i niz različitih drugih  druženja kojima je cilj bio što bolje iskoristiti vrijeme na ledu i uživati u  čarima klizanja i zimskog druženja«, govori Muhvić, dodajući kako se u  istom ritmu raznovrsnih zbivanja rad klizališta nastavlja i u ožujku.

Širenje ponude

Tako će ove nedjelje, 13. ožujka, biti održan veliki hokejaški turnir veterana na kojem će, u suorganizaciji sa »Zagy Sportom«, nastupiti hokejaški sastavi iz Vukovara, Osijeka, Siska, Karlovca, Zagreba i Kočevja  (SLO), a turnir će kraju biti priveden odigravanjem revijalne utakmice  između hokejaške ekipe Delnica i selekcije turnirskih ekipa.

Tjedan dana kasnije čak 150 najmlađih hokejaša, članova najmlađih selekcija Hrvatske, cijelog će dana igrati i trenirati na klizalištu. Uz ova hokejaška  druženja vrlo će zanimljivo biti i 15. ožujka, na obljetnicu otvaranja klizališta 2009. godine, kada će svi koji to žele na delničkom ledu moći  svjedočiti zanimljivoj obradi pojedinih dijelova čuvenog rock mjuzikla  »Kosa« koju s delničkim osnovcima uvježbava Slavica Peloza.

»Gledano u cjelini, do sada su rezultati posjećenosti nešto i bolji no  lani, što je jako dobro ako se zna da je dio ove zime radilo i klizalište u  Rijeci«, ističe Jelena Muhvić, dodajući kako u »Runolistu« planiraju i  širenje ponude.

Točnije, u planu je nabava opreme za skijaško trčanje i  sanjkanje te uređenje staza za skijaško trčanje i sanjkanje na obližnjem  nogometnom igralištu, čime bi gostima Delnica omogućili dva nova  sportsko-zabavna sadržaja za kojima, pogotovo za sanjkanjem, vlada  poprilično zanimanje.

Dvoranu na dva dijela

Uz klizalište, »Runolist« brigu vodi i o delničkoj sportskoj dvorani i  bazenu. Dvorana se, zbog opće krize i činjenice da klubovi imaju manje novaca, koristi nešto manje no ranije, ali za nju i dalje vlada velik  interes, pri čemu poteškoće oko njenog korištenja u istom terminu traju i dalje, pa se u »Runolistu« nose mišlju da, u suradnji s OŠ Ivana Gorana Kovačića u čijem sastavu djeluje dvorana, već ovog ljeta prostor  dvorane urede tako da ga podijele na dva dijela, čime bi omogućili da  je u istom trenutku koriste dvije ekipe.

Također, u planu je i postavljanje odgovarajuće podloge na prostor klizališta nakon što led bude maknut. Ta nova podloga omogućila bi da prostor višenamjenskog objekta  klizališta aktivno živi i tijekom ljetnih mjeseci što bi itekako pripomoglo daljnjim iskoracima delničkog turizma. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.