Čeka se očitovanje Ustavnog suda

Novo brojanje u Belišću: Huis gradonačelnik s jednim glasom više od Burića

Hina

Na sjednici Županijskog izbornog povjerenstva donesena je odluka da se prigovor HDSSB-a odbacuje kao neosnovan te da je Dinko Huis pobjedio kao gradonačelnik s jednim glasom više



OSIJEK – Predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva Osječko-baranjske županije Anto Rašić, izvijestio je kako je nakon prebrojavanja glasačkih listića ustanovljeno da Dinko Huis (HDZ) ima jedan glas više u odnosu na Dinka Burića (HDSSB) koji je uložio prigovor na rezultate izbora koje je izgubio s četiri glasa manje.


Na sjednici Županijskog izbornog povjerenstva donesena je odluka da se prigovor HDSSB-a odbacuje kao neosnovan te da je Dinko Huis pobjedio kao gradonačelnik s jednim glasom više.


HDSSB je podnio prigovor nakon drugog izbornog kruga kada je objavljeno da Dinko Huis pobjeđuje kao gradonačelnik Dinka Burića za četiri glasa više.




Predsjednik Povjerenstva Rašić u izjavi za Hinu rekao je kako HDSSB ima pravo na tužbu Ustavnom sudu Republike Hrvatske protiv takve odluke u roku od 48 sati. Nakon očitovanja Ustavnog suda Županijsko će izborno povjerenstvo službeno proglasiti rezultate izbora za gradonačelnika u Belišću, rekao je.


U prvom izbornom krugu Dinko Burić osvojio je 42,59 posto glasova birača a Dinko Huis 31,71. U drugom izbornom krugu Dinko Burić je vodio za 67 glasova više, sve dok nije obrađeno posljednje izborno mjesto, kada je izgubio s četiri glasa manje od Huisa.