Bivši europarlamentarac

Marino Baldini kandidat koalicije SDP-HSU za istarskog župana

Hina



Bivši europarlamentarac i bivši SDP-ov načelnik općine Vižinada u dva mandata Marino Baldini kandidat je koalicije SDP-HSU za istarskog župana na predstojećim lokalnim izborima, potvrdili su u utorak predstavnici tih dviju stranaka na konferenciji za novinare u Puli.


Predsjednik istarskog SDP-a Vili Bassanese je za Baldinija rekao da je političar s velikim iskustvom »od sela do Bruxellesa«, što ga čini komplementarnim da bi odgovorio ovom izazovu. »S Baldinijem želimo doprinijeti da Istra jednostavno postane ono što svi mi želimo, a to je regija jednakih mogućnosti za sve nas«, kazao je Bassanese.


Čelnik HSU-a Silvano Hrelja za Baldinija kaže kako je čovjek od iskustva i kulture, koji promišlja kakav je vrijednosni sustav građana sada te kakav bi trebao biti ubuduće. »Nema sumnje da će u fokusu njegovog rada biti uvijek građani i njihov boljitak«, poručio je Hrelja.




Sam Baldini, načelnik općine Vižinada od 2005. do 2006. i od 2009. do 2013. godine te zastupnik u Europskom parlamentu od 2013. do 2014., ističe kako će, bude li izabran za župana, nastupiti s pozitivističkim stavom s ciljem razvijanja onih vrijednosti u društvu koje su neophodne da bi se društvo kvalitetno razvijalo.


»Mentalitet naših građana obvezuje nas da djelujemo uvijek pozitivno, neovisno o situacijama. Već dugo pripremam i djelujem u tom smjeru, to je ono što je Istri potrebno«, rekao je Baldini, koji nije želio u svom prvom predstavljanju konkretno govoriti o izbornom programu.