Kandidat SDP-a i HSU-a

Licul: Dobijem li povjerenje građana, u Puli će se graditi olimpijski bazen

Hina

Foto Dusko Marusic/PIXSELL

Foto Dusko Marusic/PIXSELL



PULA Kandidat SDP-a i HSU-a za pulskog gradonačelnika na lokalnim izborima Mauricio Licul rekao je u četvrtak da ako pobijedi na izborima i ako do lokalnih izbora u svibnju natječaj za izgradnju malog bazena iz bilo kojeg razloga bude poništen, tj. ne bude odabran izvođač, on će se osobno potruditi da se promijeni taj projekt i da se krene u izgradnju olimpijskog bazena.


 Licul je na konferenciji za novinare rekao kako je od početka, kao i brojni građani i svi oni koji se bave nekim od sportova na vodi, bio zagovornik izgradnje Olimpijskog bazena u Puli.


 »Stoga, jedan od ciljeva koje smo zacrtali ukoliko dobijemo povjerenje građana je taj da ako natječaj koji je trenutno raspisan od strane IDS-a za mali bazen iz bilo kojeg razloga bude poništen, odnosno do lokalnih izbora ne bude okončan odabir izvođača, mi nakon 21. svibnja mijenjamo projekt i idemo u novi projekt i izgradnju olimpijskog bazena s pratećim sadržajima za sve građane i djecu«, kazao je Licul. Dodao je kako želi biti gradonačelnik ‘svih Puljana, a ne samo nekih’.




 Podsjetio je da aktualna vlast u Puli nije prihvatila idejni projekt olimpijskog bazena arhitekta Idisa Turata na Valkanama, koji je osmislio i najnoviji olimpijski bazen s pratećim sadržajima u Vukovaru, čija je vrijednost 62 milijuna kuna.


Licul: Vladajući u Puli žele graditi manji bazen za više novaca


 »Sada ta ista vlast na čelu s gradonačelnikom Borisom Miletićem, za manji bazen s ograničenim mogućnostima i ograničenim potencijalom za sport i turizam daje tri milijuna kune više, odnosno 65 milijuna kuna«, kazao je Licul .


Podsjetio je da je gradonačelnik Miletić (IDS) prije godinu dana govorio kako bi eventualna izgradnja olimpijskog bazena stajala 52 milijuna kuna smatrajući to preskupim te da si grad Pula si to ne može priuštiti.


Koga drže za budale?


 »Sada žele graditi manji bazen za 65 milijuna kuna. Postavlja se logično pitanje – koga ponovno vladajući drže za budale i kamo odlazi novac sviju nas«, upitao je SDP-ov i HSU-ov kandidat za gradonačelnika Mauricio Licul.


 Ponovio je da »ukoliko na idućim lokalnim izborima dobije povjerenje građana i ako padne natječaj raspisan za manji bazen, osobno jamči da će Pula imati olimpijski bazen kakvog zaslužuje.«


 Licul je na konferenciji za novinare također izrazio nezadovoljstvo i negodovanje što se aktualna vlast u Puli ničim nije zauzela za njegovu inicijativu iz 2015. godine koju je pokrenuo u Gradskome vijeću i koju je poduprla oporba, ali i aktualna vlast, da se u Mornaričkoj bolnici nakon preseljenja na novu lokaciju, predvidi preuređenje dijela zgrade u Dom za starije i nemoćne osobe.


 »To je praktično i ekonomično jer je to objekt u kojem se i sad skrbi o ljudima. Danas se u Puli za jednokrevetnu sobu čeka deset, a za dvokrevetnu osam godina, a više od dvije tisuće ljudi je na listi čekanja. To je jedan od gorućih problema u Puli«, zaključio je Licul. Također je obećao da će njegov potez, postane li gradonačelnik, biti stvaranje preduvjeta i stava prema Županiji da se dio Mornaričke bolnice namijeni za Dom za starije i nemoćne.