MORH

Zračne snage cijeli dan gase požar kod Knina

Portal Novilist.hr

Foto: HRZ/M. Karačić

Foto: HRZ/M. Karačić

Drugi dan zaredom zračne protupožarne snage ulažu napore kako bi požarište kraj Mokrog Polja kod Knina stavili po nadzor



Dva Airtractora AT-802 i dva Canadaira CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH koja su tijekom prijepodnevnih sati u utorak, 27. kolovoza 2019. godine sudjelovala u gašenju požara pokraj mjesta Mokro Polje kod Knina u Šibensko-kninskoj županiji, ponovno su u popodnevnim satima upućeni u akciju gašenja istog požara.


Podsjećamo, tijekom prijepodneva na požarištu kod Knina djelovalo je pet protupožarnih aviona, dok je tijekom jučerašnjeg dana požar gasilo sedam aviona.


Jedan od pilota Airtractora AT-802 koji je sudjelovao u gašenju požara i jučer i danas bojnik Danijel Kos kazao je kako se posade više bore s vjetrom nego s požarom.




„Riječ je o iznimno nepristupačnom terenu za rad zemaljskih snaga te piloti i posade moraju pogasiti sve točkaste plamenove. Nakon određenog vremena vjetar ih ponovno aktivira i zato smo ponovno angažirani.


Važno je kako nema izravne ugroze za kuće, nastavljamo s gašenjem i natapanjem opožarene linije kako bi konačno cijeli požar koji je izbio na dva područja brda Kom u potpunosti stavili pod nadzor“, iznio je bojnik Kos.