Vremenska prognoza

Zoran Vakula vidi veliku vjerojatnost pada temperature. Evo što nas čeka sljedeći tjedan

Portal Novilist.hr

Ilustracija wxcharts.eu

Ilustracija wxcharts.eu

U drugoj polovini sljedećega tjedna velika je vjerojatnost pada temperature na vrijednosti bliže prosječnima za sredinu studenoga



RIJEKA I idućih dana relativno toplo te djelomice sunčano, uz uglavnom jutarnju maglu, osobito na kopnu, gdje će do utorka mjestimice biti slabog i umjerenog jugozapadnjaka. Na Jadranu većinom slabo do umjereno jugo, ponegdje i malo kiše, koja je moguća i mjestimice u unutrašnjosti Istre i Dalmacije, te u gorju, najavljuje Zoran Vakula za HRT.


U drugoj polovini sljedećega tjedna velika je vjerojatnost pada temperature na vrijednosti bliže prosječnima za sredinu studenoga.


Na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima promjenljivo oblačno. Ujutro i dio prijepodneva mjestimice magla, koja se gdjegod može i dulje zadržati. Uz više oblaka ponegdje će biti i slabe kiše, osobito na sjevernom Jadranu. Puhat će slabo do umjereno jugo, a more će biti malo do umjereno valovito. Najniža temperatura zraka bit će od 4 do 7 °C, uz more od 10 do 14 °C, a najviša uglavnom između 15 i 20 °C.




Na srednjem i južnom Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Uz povremeno više oblaka ponegdje može biti slabe kiše. Uz slabo do umjereno jugo more će biti uglavnom malo do umjereno valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka od 12 do 15 °C, a najviša dnevna između 18 i 21 °C.


Na Jadranu u nedjelju uz promjenljivu naoblaku mjestimice slaba kiša. Od ponedjeljka sunčanije, ali na sjevernom dijelu još ponegdje malo kiše. Puhat će slabo do umjereno jugo, u utorak i srijedu sjeverozapadnjak, a u četvrtak će zapuhati bura.


U Slavoniji, Baranji i Srijemu barem djelomice sunčano i danju iznadprosječno toplo. Ujutro mjestimice magla ili sumaglica. Vjetar slab do umjeren jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 4 °C, a najviša dnevna između 16 i 19 °C.


U središnjoj Hrvatskoj ujutro i dio prijepodneva magla i niski oblaci, a zatim se očekuje jačanje jugozapadnjaka i djelomično razvedravanje. Jutarnja temperatura od 5 do 9 °C, a najviša dnevna između 15 i 17 °C.


Idućih dana u unutrašnjosti djelomice sunčano i iznadprosječno toplo. Do ponedjeljka mjestimice magla, osobito u gorju i središnjim krajevima. U nedjelju u unutrašnjosti Dalmacije ponegdje može pasti malo kiše. Puhat će povremeno umjeren jugozapadnjak, a od srijede sjeverni i sjeverozapadni vjetar, uz pad temperature zraka, piše HRT.