Tiskovna konferencija

Živi zid traži neopozivu ostavku Vlade zbog širenja političke korupcije i nestabilnosti u zemlji

Hina

Ivan Vilibor Sinčić Plenkovića je pozvao da dođe u Sabor i objasni situaciju  / Snimio Denis LOVROVIĆ

Ivan Vilibor Sinčić Plenkovića je pozvao da dođe u Sabor i objasni situaciju / Snimio Denis LOVROVIĆ

Prozvao je potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić, koju smatra izravno odgovornom za stanje u Agrokoru, da je od početka davala različite odgovore o tome tko je pisao lex Agrokor . »Na kraju je banalno ustvrdila da je ona pisala taj zakon. To nije iskren odgovor, mi u taj odgovor ne vjerujemo, ona skriva prave autore toga zakona«, rekao je



ZAGREB Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić pozvao je u srijedu Vladu premijera Andreja Plenkovića da zbog širenja političke korupcije i nestabilnosti u zemlji podnese neopozivu ostavku.


Na konferenciji za novinare ispred Banskih dvora Sinčić je ustvrdio da su Plenković i njegova Vlada omogućili bujanje korupcije, nepotizma i klijentelizma pa zato Živi zid traži njihovu odgovornost.


»Ova Vlada i saborska većina temelje se na političkoj korupciji koja je počela preslagivanjem HDZ-a i HNS-a i prebjegom Tomislava Sauche. Ta korupcija i sukob interesa su se nakon toga samo širili, pa je ugašeno




Povjerenstvo za Agrokor, a nakon toga se proširilo i na Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa«, kazao je Sinčić.


Prozvao je potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić, koju smatra izravno odgovornom za stanje u Agrokoru, da je od početka davala različite odgovore o tome tko je pisao lex Agrokor . »Na kraju je banalno ustvrdila da je ona pisala taj zakon. To nije iskren odgovor, mi u taj odgovor ne vjerujemo, ona skriva prave autore toga zakona«, rekao je.


Plenkovića je pozvao da dođe u Sabor i objasni situaciju, a ako dođe do pokretanja inicijative za pokretanjem opoziva Vlade Živi zid će ju podržati ili sam pokrenuti takvu inicijativu.


Na novinarski upit kakav scenarij sada očekuje Sinčić je odgovorio kako će se vjerojatno imenovati novi povjerenik za Agrokor i produžiti vrijeme rada privremene uprave do srpnja, a nakon toga može se očekivati »crni scenarij«, odnosno stečaj Agrokora.


Smatra da je u sadašnjoj situaciji jedno moguće imenovati novog stručnog i sposobnog povjerenika, koji nije u sukobu interesa niti je povezan s Martinom Dalić ili Borislavom Škegrom, i uzdati se u njegovo znanje.