Reakcije na nasilje

Žene HDZ-a Požege o slučaju Tomašević: ‘Osuđujemo svako nasilje, ali u privatne stvari ne želimo se petljati’

Boris Pavelić

HDZ-ov župan Alojz Tomašević / Nl arhiva

HDZ-ov župan Alojz Tomašević / Nl arhiva

Odgovarajući na pitanja, povjerenik stranke za Požeško-slavonsku županiju Željko Glavić osudio je nasilje nad ženama. „Kao liječnik i kao čovjek nisam sklon nasilju nad ženama, niti ga u bilo kom obliku podržavam. Osuđujem svako nasilje“, kazao je Glavić



POŽEGA  Osuđujem svako nasilje, ali u privatne stvari ne želim se petljati, izjavila je danas u Požegi predsjednica Zajednice žena HDZ-a Požeško-slavonske županije i gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević.


Blažević je to izjavila odgovarajući na pitanja na konferenciji za novinare  povjereništva stranke za Požeško-slavonsku županiju. Županijski odbor stranke raspušten je protekloga tjedna, nakon što je Mara Tomašević, supruga Požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, župana prijavila za obiteljsko nasilje.


Imenovano je povjereništvo, u kojemu su HDZ-ovi načelnici i općina i gradova u požeškoj županiji, a danas su u Požegi razgovarali s novinarima.




Odgovarajući na pitanja, povjerenik stranke za Požeško-slavonsku županiju Željko Glavić osudio je nasilje nad ženama. „Kao liječnik i kao čovjek nisam sklon nasilju nad ženama, niti ga u bilo kom obliku podržavam. Osuđujem svako nasilje“, kazao je Glavić.


Upitan zahtijeva li i požeško-slavonsko povjereništvo HDZ-a ostavku župana Tomaševića, Glavić je podsjetio kako je ostavku zatražio predsjednik stranke Andrej Plenković, naglašavajući kako „svi članovi povjerenstva podržavaju predsjednika stranke“.


Glavić je konferenciju započeo konstatacijom kako je HDZ „pobjednička stranka koja ima vlast u svim općinama i gradovima Požeško-slavonske županije“. „Imamo snage da sve probleme riješimo na zadovoljstvo svih građana i naših birača, ali o konkretnim planovima ne možemo govoriti“, kazao je Glavić.