Nedavno završena gradnja te upućen zahtjev za legalizaciju

Željka Markić bespravno izgradila luksuznu vilu na Šipanu; u njoj se okupljaju članovi sekte Opus dei

Portal Novilist.hr

Markić je ilegalno napravila kuću u vrijeme kad se na sva zvona govori o legalizaciji bespravno sagrađenih objekata



Željka Markić, liderica inicijative U ime obitelji, svoju luksuznu vilu na otoku Šipanu koja se prostire na više od 4600 kvadrata izgradila je bespravno, otkriva Dubrovački dnevnik.


Potvrdila je to pročelnica dubrovačkog Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i građenja Silva Vlašić.


-Tvrtka Sermon cro d.o.o. iz Zagreba, Donje Svetice 46c, podnijela je zahtjev za legalizaciju nezakonite rekonstrukcije postojeće zgrade kat.oznake čest.zgr. 155 k.o. Suđurađ u Suđurđu na adresi Fratija 5. Postupak je u tijeku, još nije doneseno rješenje o ozakonjenju – kazala je Vlašić za Dubrovački dnevnik.




Pročelnica nije pojasnila što je to bespravno rekonstruirala tvrtka Sermon u vlasništvu Željke Markić, ali se neslužbeno doznaje da je stara mlinica višestruko preizgrađena, te da je prisilno privatiziran pristupni put. Iz Grada Dubrovnika su listu potvrdili da je Markić krenula u izgradnju bez ijedne dozvole.


Njihovi susjedi, obitelj Arkulin, su kazali da je Željka Markić bespravno zaposjela pristupni put nedaleko njihove kuće. Dodali su da su radovi trajali tri godine, te da su tek nedavno završeni.


Znači, Željka Markić je ilegalno napravila kuću u vrijeme kad se na sva zvona govori o legalizaciji bespravno sagrađenih objekata. Podsjeća to na priču o Ivici Mudriniću i Kornatima.


Mi ćemo, unatoč sve strožim zakonima, bespravno sagraditi nekretninu, pa ćemo je lako legalizirati, kao da se rugaju zakonu Mudrinić i Markić, piše Dubrovački dnevnik.


Podsjetimo, Markić je kupila stari mlin od Dubrovačke biskupije, te ju je preuredila u skupocjenu vilu s bazenom i igralištem za mali nogomet.


Zanimljivo da pokretačica referenduma vilu ne iznajmljuje, već se u njoj najvjerojatnije okupljaju članovi katoličke sekte Opus Dei, javlja Dubrovački dnevnik. 


Vila se prostire na više od 3000 kvadrata voćnjaka, 1200 kvadrata pašnjaka, a mlin koji je Markić kupila imao je 155 kvadrata.


Dubrovačku biskupiju novinari tog lista pitali su za koliko su prodali ovo zemljište i nekretninu, ali oni ne žele komunicirati s Dubrovačkim dnevnikom.