Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 3
Sutra: 8° 8° 3
19. siječnja 2020.
Čelnica "U ime obitelji"

Željka Markić: 'Prošlo je vrijeme premijerovog oca kad se ideologiju nametalo metodama policije'

Arhiva NL
Arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 6. travanj 2018. u 6:56 2018-04-06T06:56:19+02:00

Dodala je da se nada da nije Plenković taj koji je »zavrtio ovaj medijski spin o 'zaokretu Katoličke crkve prema ratifikaciji Istanbulske konvencije' kako bi obeshrabrio ljude koji u četvrtak planiraju doći na prosvjed u Splitu«

Željku Markić, čelnicu udruge U ime obitelji, zamolili smo za komentar Puljićevog intervjua prije nadbiskupovog priopćenja.

Ona nam je odgovorila kao da je znala što će Puljić napisati.

»U izjavi nadbiskupa Puljića nije bilo ništa novo. Pozdravio je interpretativnu izjavu kao izraz spremnosti premijera da uvaži brojne argumente o štetnosti ratifikacije, istovremeno je doveo u pitanje pravnu snagu takve izjave. Svi znamo da interpretativna izjava nema nikakvu pravnu snagu i da ne mijenja obaveze države potpisnice konvencije da u zakone, obrazovanje, kulturu uvede rodnu ideologiju. Katolički su biskupi u mnogo navrata izrekli da bi ratifikacija bila štetna za hrvatsko društvo i ne vidim da se tu išta promijenilo«, rekla nam je Markić.

Dodala je da se nada da nije Plenković taj koji je »zavrtio ovaj medijski spin o 'zaokretu Katoličke crkve prema ratifikaciji Istanbulske konvencije' kako bi obeshrabrio ljude koji u četvrtak planiraju doći na prosvjed u Splitu«.

»Bio bi to korak dalje u smjeru 'policijske države'. Prvi smo već vidjeli, ministar unutarnjih poslova stavio se u funkciju jedne političke stranke, umjesto da radi u interesu građana i države. Prošlo je doba premijerovog oca kada se ideologiju nametalo metodama kontrole policije i medija«, poručila je Željka Markić.

Plenkovićev otac Mario je u socijalističkoj Jugoslaviji, sedamdesetih i osamdesetih godina, bio pomoćnik generalnih direktora RTV-a Zagreb.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.