HAK

Zbog vjetra u prekidu katamaranske linije

Hina

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler



ZAGREB Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski, u Gorskom kotaru mjestimice ima magle, zbog vjetra u prekidu su pojedine katamaranske i trajektne linije u Dalmaciji, izvijestio je u nedjelju Hrvatski autoklub (HAK).


Na autocesti A3 Bregana-Lipovac zbog izgradnje rotora u Svetoj Nedelji zatvoren je čvor Sveta Nedelja. Promet je preusmjeren na čvor Bobovica, a iz smjera Zagreba na izlazni krak čvora Jankomir za Rakitje/Kerestinec.


Zbog vode na kolniku zatvorena je županijska cesta ŽC Žažina-Mala Gorica.




Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.


Zbog radova na GP Goričan tranzitni teretni promet preusmjerava se preko čvora Goričan i dalje obilaznim pravcem na stari GP Goričan (obilazni pravac: čvor Goričan-ŽC2026-DC3-stari GP Goričan).


Zatvorena je državna cesta prema GP Miljana. Alternativni smjer kretanja za prelazak državne granice je granični prijelaz Plavić-Sedlarjevo (prijelaz za putnike sa slobodom kretanja – državljani EU, EGP, CH).


Zbog vjetra u prekidu su katamaranske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Split, Rab-Lun (Tovarnele)-Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Žirje-Kaprije-Šibenik; trajektna linija: Drvenik Veli-Drvenik Mali-Trogir/Soline, Ubli-Vela Luka-Split.


Izmjene u redu plovidbe: trajektna linija Porozina–Brestova ne prevozi autobuse i teretna vozila veća od 3t nosivosti, brodska linija Komiža-Biševo plovi s polaskom u 9,30 sati iz uvale Porat-Uvala Salbunara-Mezoporat-Luka Komiža.