Potražna akcija

Zbog mraka prekinuta potraga za 16-godišnjim mladićem koji je pao u rijeku Krku kad se prevrnuo čamac

Hina



 Nakon cjelodnevne potrage u kojoj je sudjelovalo 50-tak spasitelja, u nedjelju navečer  zbog mraka prekinuta je potraga za 16-godišnjim mladićem koji je jučer oko 18 sati pao u rijeku Krku s čamca koji se prevrnuo kod otočića Visovca.


 Službe su cijeli dan tragale na terenu, a kako je pao mrak, potragu smo za danas prekinuli pa će se i ekipe odmoriti, a ronioci mogu napuniti boce. Sutra nastavljamo, kazali su kratko iz Županijskog centra 112.


 Potražnom akcijom u kojoj sudjeluju ronioci specijalne policijske postrojbe iz Splita, ronioci Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS), potražni tim HGSS-a s psom, vatrogasci, pripadnici lokalnih DVD-ova i rendžeri  Nacionalnog parka Krka, koordinira Policijska uprava šibensko-kninska.




 Nesreća se dogodila sinoć malo prije 18 sati nakon što se prevrnuo manji čamac na kojemu su se nalazila četvorica maloljetnika. Trojica su uspjela otplivati do obale, a 16-godišnji mladić iz Laškovice je nestao. Trojica spašenih mladića su prevezeni u šibensku bolnicu, a danas, nakon što su pušteni iz bolnice,  dali su iskaze policiji.


 Kako je priopćeno iz PU šibensko-kninske, “prilikom vožnje čamcem jedan od maloljetnika se ustao što je narušilo ravnotežu, uslijed čega su sva četiri maloljetnika pala u vodu. Obzirom na stanje šoka od pada u vodu i činjenicu da nestali maloljetnik nije bio vješt u plivanju, nakon pokušaja ostalih da mu pomognu, ostao je u vodi u blizini prevrnutog čamca dok su preostali otplivali po pomoć na otok Visovac. Dolaskom brodice s Visovca u pomoć, nestali maloljetnik nije zatečen u blizini prevrnutog čamca, nakon čega je organizirana opsežna potraga koja je još uvijek u tijeku”, stoji u priopćenju policije.