Problemi u prometu

Zbog jake bure na A6 od Kikovice do Delnica samo osobna vozila

Hina

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (D8) između Bakra i Novog Vinodolskog te od Karlobaga do Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama



Zbog jakog vjetra na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na dionici između čvorova Kikovica i Delnice prometuju samo osobna vozila, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.


Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (D8) između Bakra i Novog Vinodolskog te od Karlobaga do Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I. skupinu vozila), a između Novog Vinodolskog i Karlobaga dodatno i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).


Na dionici autoceste A1 od južnog ulaza u tunel Sveti Rok do vijadukta Baričevići zbog udara bure brzina je ograničena na 60 km na sat.




Kolnici su mokri i skliski u Lici, Gorskom kotaru i Dalmaciji. Duž Jadranske magistrale (D8) i na cestama u gorju mogući su odroni zemlje i kamenja.


Dionica državne ceste D36 Sisak-Popovača kod šume Brezovica otvorena je samo za osobna vozila. Prometuje se naizmjeničnim propuštanjem vozila uz regulaciju semaforima i ograničenje brzine od 40 km/h.


Zbog poplave zatvorene su pojedine županijske i lokalne ceste u Zagrebačkoj, Karlovačkoj, Sisačko-moslavačkoj i Ličko-senjskoj županiji.


Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na ŽC Bjelopolje-Donji Lapac.


Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo.


Zbog radova, za teretna vozila zatvoren je GP Ilok.


Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Hvar-Korčula i Split-Vis.