Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
9. travnja 2020.
Oštrije mjere

'Zatvaraju se sve javne površine': Policija će micati ljude s ulica, iz parkova i s riva. Bit će i kazni

Ilustracija Sanjin Strukić PIXSELL
Ilustracija Sanjin Strukić PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 21. ožujak 2020. u 9:34 2020-03-21T09:34:04+01:00

Da se držimo mjera ovo ne bi bilo potrebno. Ali činjenice pokazuju da postoji dovoljna manjina koja može biti opasnost za sebe i druge, pa ćemo donositi sve restriktivnije i rigoroznije odluke, a stožeri i policija će voditi računa o tome kako se provode

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je uvođenje još strožih mjera.

Prva od njih je prekid svih međugradskih linija za vlakove i autobuse, čime se zaustavlja fluktuacija među gradovima. Zatvoreni su i željeznički i autobusni kolodvori.

- Da se držimo mjera ovo ne bi bilo potrebno. Ali činjenice pokazuju da postoji dovoljna manjina koja može biti opasnost za sebe i druge, pa ćemo donositi sve restriktivnije i rigoroznije odluke, a stožeri i policija će voditi računa o tome kako se provode. Naši životi će se sve više mijenjati i odvijati u zatvorenim prostorima. Praksa zemalja koje su bile na prvoj crti žarišta ove epidemije je pokazala da je to nužna mjera. Naše odluke polaze od temeljne činjenice - ljudi, ostanite doma, ne izlazite iz kuća, osim onih koji moraju ići na posao i osim ako moraju otići do dućana ili bolnice i odmah se vratiti kući, rekao je Božinović.

Kaže kako policija počinje diljem Hrvatske obilaziti sva javna mjesta.

- Tamo gdje vide da se netko ne drži mjera će reagirati u skladu sa zakonom. Na neki način zatvaramo sve javne površine. Ne možemo fizički, ali nećemo dopustiti okupljanje ljudi u skupinama na javnim površinama, rivama, parkovima i slično. Nema grupiranja, to moramo osvijestiti, dodao je Božinović.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.