Utemeljenje HDZ-a

‘Zašto uvijek dobijem dres koji je na knap?’: Plenković i Jandroković na slavlju HDZ-a igrali nogomet

Hina

Foto Jurica Galoić / PIXSELL

Foto Jurica Galoić / PIXSELL

Posebnu atrakciju predstavljala je nogometna utakmica HDZ-ovaca, koje je predvodio Andrej Plenković, a zaigrala su i još neka poznata imena poput Gordana Jandrokovića



HDZ-ovci su jučer na Jarunu obilježili 29. godinu utemeljenja stranke – na istom mjestu gdje je 1989. održana osnivačka skupština.


Podsjetivši na važne povijesne događaje od osnutka HDZ-a, Plenković je naglasio kako je prvi hrvatski predsjednik i predsjednik HDZ-a dr. Franjo Tuđman znao prepoznati i predvidjeti sve političke silnice te je u kratkom vremenu uspio stvoriti preduvjete za međunarodno priznanje Republike Hrvatske.


Podsjetivši na vrijeme osnivanja HDZ-a, predsjednik Zajednice utemeljitelja »Dr. Franjo Tuđman« Mario Kapulica rekao je kako nitko ne može osporiti povijesnu ulogu HDZ-a.




Vladimir Šeks, jedan od osnivača HDZ-a, zahvalio je i čestitao svim »hrabrim i odlučnim ljudima i kojima su se ubrzo priključile i tisuće drugih«, kojima, podsjetio je, pripada zasluga i čast da su bili dio hrvatskog državotvornog i nacionalnog pokreta, koji je u cjelokupnoj hrvatskoj povijesti uspio stvoriti demokratsku i nezavisnu hrvatsku državu – Republiku Hrvatsku.


Posebnu atrakciju predstavljala je nogometna utakmica HDZ-ovaca, koje je predvodio Andrej Plenković, a zaigrala su i još neka poznata imena poput Gordana Jandrokovića. Plenković se, kako je tvitnula novinarka Katarina Brečić s N1, prije utakmice duhovito zapitao zašto mu uvijek daju dres koji je “na knap”.


Foto Jurica Galoić / PIXSELL


Foto Jurica Galoić / PIXSELL