Loše prošla

Zašto je u Mostu ne vole? Ines Strenja Linić na stranačkim izborima doživjela potpuni debakl

Dražen Ciglenečki

Foto D. Škomrlj

Foto D. Škomrlj

Glavni odbor Mosta broji devet članova, s Ines Strenja Linić ukupno je bilo 19 kandidata, ali ona ni tu nije prošla. Svojevrsni je kuriozitet da je u Glavni odbor izabran i Sirijac Nizar Shoukry, zubar u Tovarniku, a Ines Strenja Linić ostala je ispod crte



ZAGREB Most se na jučerašnjem izbornom saboru konačno konstituirao kao politička stranka na nacionalnoj razini, premda će u vodstvu i dalje važnu ulogu imati i ljudi koji uopće nisu njihovi članovi. To je prva bitna činjenica vezana za skup u kino dvorani zagrebačkom Cinestaru.


S obzirom da je Božo Petrov očekivano uvjerljivo pobijedio Roberta Postaja, protukandidata za mjesto predsjednika Mosta, drugi važan događaj ovog izbornog sabora je potpuni debakl koji je doživjela zastupnica Ines Strenja Linić.


Premda dosta mostovaca koji su se politički afirmirali, poput, primjerice, Mire Bulja, nisu članovi stranke, pa stoga i nisu sudjelovali u izbornom procesu, ni u tako suženoj konkurenciji Ines Strenja Linić nije uspjela postati ni potpredsjednica niti je ušla u Glavni odbor. Za dužnost dva potpredsjednika natjecala se s još tri kandidata, a izabrani su Robert Podolnjak i Miroslav Šimić.




Glavni odbor Mosta broji devet članova, s Ines Strenja Linić ukupno je bilo 19 kandidata, ali ona ni tu nije prošla. Svojevrsni je kuriozitet da je u Glavni odbor izabran i Sirijac Nizar Shoukry, zubar u Tovarniku, a Ines Strenja Linić ostala je ispod crte. Bio je to, dakle, užasan dan za ovu politički vrlo ambicioznu Riječanku i sigurno je jako razočarana nakon saznanja da je u Mostu baš i ne vole.


Neposredno prije početka sabora, Ines Strenja Linić odgovorila je novinarima na pitanje o sastanku nekolicine Mostovih zastupnika sa Zoranom Milanovićem 8. prosinca 2015.


– Danas mi to više i nije bitno, kao tada kad smo imali situaciju da netko iz tjedna u tjedan objavljuje da ste vi noću negdje išli i iza leđa svoje stranke s nekim se nešto dogovarali. Ono što jest bitno je da su moji dečki itekako dobro znali gdje sam ja bila tih noći, izjavila je Mostova zastupnica.