Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 6
Sutra: 5° 5° 6
30. ožujka 2020.
Progovorio

Zaraženi otac koji je dijete doveo u Klaićevu: 'U pitanju je bio njegov život, postupio sam kako sam znao'

Foto Luka Stanzl PIXSELL
Foto Luka Stanzl PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 26. ožujak 2020. u 7:19 2020-03-26T07:19:14+01:00

Ništa nisam namjerno napravio, Bože moj, pa u pitanju je bio djetetov život i postupio sam kako sam znao u toj situaciji. Nemojte zamjeriti no ostalo će rješavati moj odvjetnik – dodao je

Prvo zaraženo dijete u Hrvatskoj, mališan kojeg je otac tijekom propisanih mjera samoizolacije doveo u Klaićevu bolnicu i izazvao veliku buru u javnost, ozdravilo je.

- Dijete je dobro, s majkom je u Zadru. Ja još nisam ozdravio. Čekam nalaze – rekao je otac za 24 sata, koji se i dalje osjeća nelagodno nakon svih komentara na svoj čin.

- Ništa nisam namjerno napravio, Bože moj, pa u pitanju je bio djetetov život i postupio sam kako sam znao u toj situaciji. Nemojte zamjeriti no ostalo će rješavati moj odvjetnik – dodao je.

U samoizolaciji se još nalazi troje djelatnika bolnice koji su bili u kontaktu s ocem i njegovim djetetom.

- U tom trenutku u čekaonici su bila dva roditelja i dvoje djece, a kontakt s njim su imala tri zaposlenika. Nakon što smo dobili potvrdu da je čovjek bolestan, odmah smo kontaktirali epidemiološku službu i odmah su obaviješteni svi kontakti – rekao je ravnatelj Klaićeve bolnice dr. Goran Roić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.