Gađao ga hranom

Za napad na Pupovca sud izrekao kaznu: Mučnjak mora platiti 1.131 kunu globe i 300 kuna sudskih troškova

Hina

Foto Patrik Maček / PIXSELL

Foto Patrik Maček / PIXSELL

Srpsko narodno vijeće (SNV) priopćilo je potom da je »cilj napada, po načinu izvođenja, otvoreno manifestiranje mržnje, javno poniženje i fizička ugroza« Pupovca i njegova suradnika Borisa Miloševića s kojim je prolazio Dolcem



ZAGREB  Zbog napada hranom na saborskog zastupnika SDSS-a Milorada Pupovca 36-godišnji Saša Mučnjak kažnjen je novčanom kaznom od 1131 kunu, a mora platiti i 300 kuna sudskih troškova, doznaje se na zagrebačkom Prekršajnom sudu.


Od novčane kazne za narušavanje javnog reda i mira Mučnjaku je oduzeto 300 kuna jer je jedan dan bio lišen slobode, a prije nego što je izveden pred sud navodno je bio i na prepoznavanju.


Policija je u srijedu izvijestila kako ga sumnjiči da je 28. rujna, u 14,10 sati, na tržnici Dolac bacio ostatke hrane na Pupovca »čime je ispunio obilježja prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira«.




Srpsko narodno vijeće (SNV) priopćilo je potom da je »cilj napada, po načinu izvođenja, otvoreno manifestiranje mržnje, javno poniženje i fizička ugroza« Pupovca i njegova suradnika Borisa Miloševića s kojim je prolazio Dolcem.


Napad su jednoglasno osudili državni vrh, stranke i udruge, a policija je ubrzo otkrila počinitelja.