Dario Juričan alias Milan Bandić

Za korupciju spremni: Predsjednički kandidat Milan Bandić dao ulicu Sanaderu, a trgove tajkunima i ‘žrtvama USKOK-a’

Siniša Pavić

snimio Dario Juričan

snimio Dario Juričan

"Zaslužni su napokon dobili svoje mjesto i to, malo simboličiki, pored Konzuma. Mislim da je to počast svima; i Guciću, i Kutli, i Mamiću, a i gospodinu Todoriću. Hrvatska država ih je zanemarivala. Milan Bandić gradonačelnik im nije dao dosta. Ja sam im napokon dao ploču."



Predsjednički kandidat Dario Juričan, alias Milan Bandić, izveo je novi efektni izborni performans imena “predsjednička akcija spašavanja Hrvatske”. Zahvaljujući akciji dva trga i jedna ulica dobili su ploče s novim imenima.


Najprije je Zagreb dobio “Ulicu dr. Ive Sanadera” uz pojašnjenje da se radi o “izdavaču i ljubitelju opere”. Sanader je, kako reče Juričan, povijesna ličnost, gigant HDZ-a kojeg se, tvrdi, HDZ srami. “Kad ja dođem na vlast, kad postanem predsjednik, prvo ću pomilovati doktora Ivu Sanadera. Zašto? Zato što se Ivo Sanader zalaže za iste vrijednosti kao i ja, a to je korupcija svima, ne samo njima”, poručio je Juričan. Uslijedilo je preimenovanje Trga žrtava fašizma, na kojem inače stoluje HDZ, u Trg žrtava USKOK-a, a USKOK je, kako piše na tabli, “udruženje koje sustavno proganja najveće hrvatske domoljube”.


-Kao što sam najavio u svom programu, ukinut ću USKOK. USKOK će postati PR odjel i mislim da je krajnje vrijeme da USKOK prestane proganjati najbolje od hrvatskog naroda, najbolje hrvatske poduzetnike koji onda moraju otići u BiH i tamo tražiti rezervnu domovinu. Što će se dogoditi ako USKOK nastavi i dalja proganjati uglednike kao što je Milan Bandić, što ako i taj čovjek ode u BiH!? Zagreb i Hrvatska će bit obezglavljeni – istaknuo je Bandić.




Zadnja postaja bio je Trg hrvatskih velikana kojeg je Juričan preimenovao u Trg hrvatskih tajkuna, pojasnisvši pri tom kako su tajkuni dobročinitelji zaslužni za blagostanje RH.


– Zaslužni su napokon dobili svoje mjesto i to, malo simboličiki, pored Konzuma. Mislim da je to počast svima; i Guciću, i Kutli, i Mamiću, a i gospodinu Todoriću. Hrvatska država ih je zanemarivala. Milan Bandić gradonačelnik im nije dao dosta. Ja sam im napokon dao ploču koja ih ide – naglasio je Juričan najavivši nove skupove i akcije.