Plenković u problemima

ZNAČI LI TO SKORI KRAJ? Pupovac ne ide na sastanak vladajuće koalicije

P. N.

snimio Darko Jelinek

snimio Darko Jelinek

- Dogovoren je sastanak s onim koalicijskim partnerima kojima je stalo do rješavanja otvorenih pitanja, zagonetno je rekao Pupovac, ne objašnjavajući kad bi do tog sastanka trebalo doći i tko bi na njemu mogao sudjelovati.



Milorad Pupovac za televiziju N1 potvrdio je da predstavnici SDSS-a neće otići na sastanak vladajuće koalicije. Pupovac nije naveo razlog, ali sudeći prema svemu u ovom trenutku Pupovac je vrlo blizu odluke da napusti vladajuću koaliciju.


– Dogovoren je sastanak s onim koalicijskim partnerima kojima je stalo do rješavanja otvorenih pitanja, zagonetno je rekao Pupovac, ne objašnjavajući kad bi do tog sastanka trebalo doći i tko bi na njemu mogao sudjelovati.


Podsjetimo, Milorad Pupovac nezadovoljan je funkcioniranjem Vlade Andreja Plenkovića i to nezadovoljstvo ne može sakriti. U nekoliko navrata je izjavio da njegova stranka možda više neće biti među vladajućima, ali Predsjedništvo njegove stranke na jučerašnjoj sjednici nije odlučilo raskinuti s Plenkovićem, nego je Pupovca i Klub zastupnika SDSS-a ovlastilo da o svemu spornom razgovaraju s koalicijskim partnerima.




U isto vrijeme, ministar Lovro Kuščević novinarima je na pitanje o mogućem izlasku SDSS-a iz koalicije kratko rekao: “Koga nema bez njega se može.” Zatim je dodao da je koalicija stabilna.


– Većina je stabilna i mislim da neće biti problema da odradimo sve projekte koje smo trebali. Očekujem da ćemo vrlo brzo čuti sve te salve nezadovoljstva”, rekao je Kuščević uoči sastanka vladajuće koalicije.