Kandidat EPP

Weber s Plenkovićem u Zagrebu: ‘Ekstremisti desnice i ljevice, te populisti nisu nikakvo rješenje za Europu’

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Premijer Plenković kazao je kako »mu je jako drago što će Manfred danas vidjeti kakvu potporu uživa u Hrvatskoj«, kao i EPP i HDZ. eber će kasnije u Ciboni, uz njemačku kancelarku Angelu Merkel, sudjelovati na posljednjem predizbornom skupu HDZ-a



Vodeći kandidat Europske pučke stranke za predsjednika Europske komisije Manfred Weber u društvu premijera Andreja Plenkovića u subotu je u Zagrebu, započinjući posljednju fazu svoje izborne kampanje tjedan dana prije europskih izbora, poručio kako želi da buduća Europska komisija bude glas i predstavnik interesa europskih naroda.


»Dobra politika počinje sa slušanjem. Slušanjem briga i nada naroda, a to mi kao EPP radimo. Želimo biti stranka naroda i želim stvoriti Europsku komisiju naroda«, poručio je Weber na Gradecu, ispred postera velikog 441 metara kvadratnih kojim se promovira njegova kampanja, najvećeg političkog postera te grupacije u Europi.


Kandidat EPP-a, trenutno najveće stranke u Europskom parlamentu, za predsjednika Komisije, dodao je kako nije mogao zamisliti bolje mjesto za početak svoje završne kampanje nego Zagreb, a za Plenkovića je rekao da je jedan od »najjačih igrača« u Europskom vijeću te da je Hrvatska kao jedna od najmlađih država EU-a pod njegovim vodstvom među zemljama koje najviše pridonose europskom razvoju.




Zaključio je kako »ekstremisti desnice i ljevice te populisti nisu rješenje za Europu, što postaje sve očitije«.


Premijer Plenković kazao je kako »mu je jako drago što će Manfred danas vidjeti kakvu potporu uživa u Hrvatskoj«, kao i EPP i HDZ.


Weber će kasnije u Ciboni, uz njemačku kancelarku Angelu Merkel, sudjelovati na posljednjem predizbornom skupu HDZ-a.


»Veselim se što ćemo danas, na najvećem predizbornom skupu u ovoj izbornoj kampanji, imati prigodu još jednom uputiti poruke zajedništva, ključne poruke za europsku budućnost, za budućnost Hrvatske, poruke razvoja, socijalne kohezije, solidarnosti i uključenosti, značaja naših zajedničkih europske vrijednosti« koje uključuju domoljublje, ali unutar »europske obitelji« jer se time snažnije štite interesi, rekao je Plenković.



Novinarima se uz Webera i Plenkovića kod postera obratio i potpredsjednik EPP-a i voditelj kampanje te stranke, Irac Dara Murphy, koji je rekao kako taj poster, sastavljen od tisuću fotografija Weberove kampanje diljem Europe, predstavlja kako je EPP narodna stranka, te je dodao da će ovi izbori biti najvažniji koje je »Europe ikad vidjela«.