Izborna konvencija

Vukovarka Biljana Gaća nova predsjednica Foruma mladih SDP-a Hrvatske

P. N.



Forum mladih SDP-a Hrvatske u subotu, 18. ožujka 2017. godine, u Zagrebu održao je X. Izbornu konvenciju na kojoj je za novu predsjednicu izabrana Biljana Gaća.


Biljana Gaća rođena je i živi u Vukovaru, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu te je najmlađa vijećnica u Gradskom vijeću Grada Vukovara.


Za potpredsjednike Foruma mladih SDP-a Hrvatske izabrani su Lara Kvesić iz Zagreba, Luka Nikpalj iz Šibenika i Hrvoje Novak iz Pregrade.




Konvencija je okupila tristotinjak mladih delegata s područja cijele Hrvatske, a događaju su prisustvovali i brojni gosti te predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske Davor Bernardić.


„Vi zaslužujete Hrvatsku neopterećenu prošlošću, zemlju u kojoj će se cijeniti rad i znanje. Zaslužujete kvalitetno obrazovanje i jednake prilike za uspjeh bez obzira na startne pozicije koje vam mogu dati vaši roditelji. Zaslužujete posao. Obrazovanje je temelj izgradnje dobrog društva, a ne puška koju vam nameće HDZ-ova Vlada. SDP će se boriti za povratak stabilnosti u živote mladih ljudi, za budućnost umjesto prošlosti, za kvalitetnije uvjete za život i ranije osamostaljivanje od obitelji. Hrvatska to zaslužuje, naši mladi to zaslužuju“, poručio je Davor Bernardić mladim forumašicama i forumašima.


Davor Bernardić poručio je također kako je ova sadašnja Vlada postala okrutna prema mladim ljudima u Hrvatskoj te je naglasio kako su pokušali uvesti porezno opterećenje studentskih ugovora, zaustavili kurikularnu reformu te nas uvjeravaju da je prepisivanje dozvoljeno. Predsjednik SDP-a smatra kako to nije dobro društvo i poručio je da će se SDP boriti da Hrvatska postane istinski dobro društvo.


„Ministar obrazovanja mora biti osoba koja cijeni znanstvena dostignuća i koja nije dokazani plagijator. HDZ-ova Vlada zaustavila je obrazovnu reformu, ali mi ćemo ih podsjećati da se ona mora nastaviti. Žele nam uvesti obvezni vojni rok, ali Forum mladih SDP-a umjesto toga predlaže uvođenje toplih obroka u sve osnovne škole u Hrvatskoj. Nastavit ćemo svoju borbu da obrazovanje zaista postane svima jednako dostupno. Sada to nije. Potaknut ćemo inicijativu i javnu raspravu da se implementira ideja o obaveznom srednjoškolskom obrazovanju, jer obrazovanje je budućnost Hrvatske“, najavila je svoje planove novoizabrana predsjednica Foruma mladih SDP-a Biljana Gaća.


Forum mladih SDP-a osnovan je kao interesna organizacija mladih unutar SDP-a 1991. godine. Svih ovih godina Forum mladih bori se za solidarnije, demokratičnije i pravednije društvo te je izrastao u relevantnu organizaciju političkog okupljanja mladih koja se nalazi u svim županijama, gradovima i općinama u Hrvatskoj.