Sporno razmišljanje o reformi

Vrdoljak se ispričao zbog izjave o profesorima: ‘Moja ilustracija prekvalifikacije nije bila primjerena’

P. N.

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK

'Moja ilustracija prekvalifikacije nije bila primjerena. Međutim, sasvim sigurno ta izjava nije imala namjeru obezvrijediti tuđe znanje i struku, nego jasno naglasiti da svaki reformski proces traži promjenu i prilagodbu svih nas koji smo u te procese uključeni', rekao je Vrdoljak



Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak ispričao se zbog jučerašnje izjave o prekvalifikaciji profesora u TNT-u N1 televizije.


”Ispričavam se svima koje je moja nedavna izjava o mogućnosti prekvalifikacije profesora u projektu dualnog obrazovanja povrijedila i razljutila. Svi moji stavovi o obrazovanju uvijek su isticali profesore kao stup obrazovanja i zato je HNS upravo profesorima i znanstvenicima prepustio vođenje Ministarstva znanosti i obrazovanja i pratećih reformskih procesa’, rekao je Vrdoljak a prenio portal televizije N1.


‘Moja ilustracija prekvalifikacije nije bila primjerena. Međutim, sasvim sigurno ta izjava nije imala namjeru obezvrijediti tuđe znanje i struku, nego jasno naglasiti da svaki reformski proces traži promjenu i prilagodbu svih nas koji smo u te procese uključeni’, rekao je Vrdoljak.




‘Isto tako, ako želimo prilagoditi obrazovanje potrebama tržišta rada i ako generalno želimo ići u korak s razvijenim zemljama, moramo otvarati širi dijalog i o osjetljivim pitanjima kao što su potrebe tržišta za pojedinim zanimanjima’, piše Ivan Vrdoljak.


‘Argumentirana rasprava svih uključenih u ovu temu svakako je bolje rješenje nego zatvaranje očiju pred problemima koji se neće riješiti ako se pravimo da ih nema’, napisao je šef HNS-a Ivan Vrdoljak na Facebooku.