Predsjedništvo HNS-a

Vrdoljak protiv mijenjanja table ”Trg maršala Tita” u ”Za Dom spremni”: Bandić dogovorio koaliciju s Esih

Zdenko Duka

Snimio Denis LOVROVIĆ

Snimio Denis LOVROVIĆ

Bandić je očito već dogovorio koaliciju u kojoj bi Zlatko Hasanbegović ili Bruna Esih bili predsjednici Gradske skupštine. Mislim da to većina u Zagrebu ne želi vjerovati niti doživjeti, tvrdi Ivan Vrdoljak



ZAGREB Predsjedništvo HNS-a zadovoljno je rezultatima na lokalnim izborima. HNS je dobio 520 vijećnika, 48 izvršnih dužnosnika u prvom krugu i 62 izvršne dužnosti za koje se HNS bori u drugom krugu.


Predsjednik Ivan Vrdoljak kazao je novinarima da je HNS postotno postigao potpuno isti rezultat kao i na izvanrednim parlamentarnim izborima. Uz manji izlazak, HNS je dobio 6-7 posto glasova birača.


Vrdoljak je pozvao sve građane Zagreba da iziđu na referendum i onih 70 posto koji su glasali protiv Milana Bandića u prvom krugu, jasno iskažu svoje nezadovoljstvo stanjem u Zagrebu.




I da kažu da nije dobro mijenjati tablu »Trg maršala Tita« za tablu »Za Dom spremni«, ili slične.


-Jer, Bandić je očito već dogovorio koaliciju u kojoj bi Zlatko Hasanbegović ili Bruna Esih bili predsjednici Gradske skupštine.


Mislim da to većina u Zagrebu ne želi vjerovati niti doživjeti. Zato iziđite na izbore u Zagrebu, poručio je Vrdoljak. Vrdoljak je istaknuo da nema sukoba sa SDP-om, u mnogim su sredinama HNS i SDP nastupili zajedno i u mnogima vrlo dobro i organizirano surađuju.


U tim je sredinama Hrvatska i najrazvijenija. Fokus treba biti na tome koliko će programi donijeti bolji život u našim gradovima i općinama. Vrdoljak ne očekuje da će poslije drugog kruga izbora, Plenković uspjeti uspostaviti Vladu s nova četiri ministra.


-Prevelik je sukob unutar HDZ-a, prevelik sukob između HDZ-a i Mosta. Očekujem da će se raspisati novi parlamentarni izbori, kazao je Vrdoljak.