Predsjednik HNS-a

Vrdoljak: Ništa ne smije ugroziti nagodbu u Agrokoru

Hina

Dodao je kako, s obzirom da njegova stranka nije sudjelovala u tom procesu, ne može obećati da će nagodba biti potpisana do tog krajnjeg roka.

Ništa ne smije ugroziti nagodbu vjerovnika Agrokora za koju očekujem da će biti potpisana 10. srpnja, poručio je u srijedu predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak, ali i dodao kako, s obzirom da njegova stranka nije sudjelovala u tom procesu, ne može obećati da će nagodba biti potpisana do tog krajnjeg roka. Vrdoljak je u Bjelovaru, gdje je odgovarao na pitanja članova stranke prilikom obilaska HNS-ove bjelovarsko-bilogorske županijske organizacije, kazao kako tek nakon što proces nagodbe završi treba vidjeti hoće li tko snositi političku odgovornost, a do tada je potrebno prikupiti sve potrebne informacije i imati čistu sliku o svemu što se događalo tijekom tog procesa. Inače, Vrdoljak je ranije u Zagrebu kazao kako će od premijera Andreja Plenkovića tražiti konzultacije i dodatne informacije nakon čega će artikulirati stav oko medijskih napisa o korespondenciji potpredsjednice Vlade Martine Dalić s konzultantima i odvjetnicima koji su radili na izradi tzv. lex Agrokora, ali i ustvrdio kako HNS sigurno neće izaći iz Vlade.»Izlazak iz Vlade sigurno se neće dogoditi jer to Hrvatskoj ne treba, ne treba ni zaposlenicima Agrokora, niti bilo kojoj drugoj gospodarskoj grani koja će realno destabilizacijom političkog prostora zaustaviti gospodarski rast, pad kreditnog rejtinga i sve što je dobro učinjeno«, izjavio je novinarima u Saboru.

Ulazak u Vladu bio je kratkoročno loš za HNS, a dugoročno dobar za RH


U Bjelovaru je, pak, naglasio kako je HNS u Vladu s HDZ-om ušao prije 10 mjeseci, a da se »sada vidi da je to kratkoročno bilo loše za stranku, a dugoročno dobro za Hrvatsku«.»Reforma školstva napokon se spustila u učionice, a danas je odobreno novih milijardu kuna za znanstvenu infrastrukturu, što će zasigurno pomoći da znanstvenici svoj rad nastave u Hrvatskoj. Zahvaljujući subvencioniranim kreditima, 2.300 mladih obitelji riješilo je stambeno pitanje, a za energetsku obnovu imamo na raspolaganju 3,2 milijarde kuna«, kazao je Vrdoljak.HNS u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji sudjeluje u izvršnoj vlasti, a dožupan Neven Alić kao najveći uspjeh navodi povlačenje novca iz EU fondova.»Zahvaljujući kvalitetnoj suradnji sa županom Damirom Bajsom, mi imamo u realizaciji ili pred realizacijom 340 milijuna kuna investicija iz EU fondova«, rekao je Alić.