Uživajte

Vraćaju se ljeto i kratki rukavi: Danas kreće dulje razdoblje neobično toplog vremena

P. N.

Prema procjenama, u smislu temperatura mogli bi biti srušeni višegodišnji rekordi



Danas će prevladavati sunčano vrijeme uz uglavnom slab vjetar. U prvom dijelu dana na kopnu mjestimice magla i niski oblaci iz kojih je moguća i rosulja ili slaba kiša, uglavnom u gorskim područjima. Na Jadranu povremeno umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, podno Velebita i bura. Najviša dnevna temperatura od 18 do 23, duž obale između 23 i 26 °C.


S današnjim danom počinje dulji period neobično toplog vremena u kojem će dnevni maksimumi posvuda ići preko 20 stupnjeva, a ponegdje će biti i iznad 25. Prema procjenama, u smislu temperatura mogli bi biti srušeni višegodišnji rekordi.


Vrijeme će ići na ruku svima koji uživaju u posezoni na Jadranu – temperature mora još su gotovo svugdje iznad 20 stupnjeva.




Sljedećih dana u unutrašnjosti barem djelomice sunčano, ali ujutro valja računati na maglu i niske oblake koji se ponegdje mogu i dulje zadržati. Jutarnja temperatura od četvrtka malo niža, a danju ugodno toplo, između 20 i 24 °C. Na Jadranu pretežno sunčano, u srijedu i vedro. Vjetar će biti slab, uglavnom bura i sjeverozapadnjak, ponegdje i jugozapadnjak. Danju će biti ugodno toplo, a jutarnja temperatura bez znatnije promjene, prema kraju tjedna malo niža, navodi HRT u svojoj prognozi.