Incident u Splitu

Vozač busa na udaru manijaka: ‘Sjeo je i htio voziti autobus, čak me pitao imam li pokaznu’

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot Facebook Promet Split

Foto Screenshot Facebook Promet Split

Policija je došla brzo, mada je i njima pokušao pobjeći, no policijski su ga službenici svladali, priveli te je potom odveden na psihijatriju



SPLIT U nedjelju ujutro u Splitu muškarac je stao ispred autobusa splitskog Prometa na liniji 37 i počeo iz čista mira razbijati autobus u kojem je bilo desetak putnika. Razbio je vjetrobransko, a zatim i počeo razbijati i ostala stakla u autobusu.


Putnici su se u strahu povukli u stražnji dio autobusa, a vozač je pozvao policiju i snimio cijeli incident.


U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju ispričao je da ni u snu nije mogao zamisliti da će mu nedjeljna smjena ovako započeti: Nepoznati muškarac iz čista je mira i bez ikakvog povoda stao nasred ceste, pokušavajući zaustaviti osobna vozila, no ona su ga uspjela zaobići.




– Kad je vidio autobus, prepriječio mi je put, nije mi dao da prođem. Čim sam se zaustavio, počeo je nogama tući po šoferšajbi, a kada je vidio da mu to ne uspijeva, iščupao je brisač i njime dalje nastavio udarati. Čim je prvi put nogom udario u staklo, pozvao sam policiju. S obzirom da je uspio nekako razbiti prozor od prednjih vrata, nekako je rukama uspio otvoriti vrata i ući u autobus.


Sjeo je na vozačevo mjesto i htio voziti autobus – čak me pitao imam li pokaznu! Nekako sam ga uspio odvući i udaljiti iz autobusa, gdje se još motao do dolaska policije. Prema meni, moram priznati, nije bio agresivan, mada sam se, naravno, prepao i ja i putnici, ispričao je ovo nesvakidašnje iskustvo vozač za Slobodnu.



Bio je toliko pribran da je, kad je napadač sjeo za volan, uspio otvoriti sva vrata kako bi putnici izašli iz vozila. Policija je, nastavlja, došla brzo, mada je i njima pokušao pobjeći, no policijski su ga službenici svladali, priveli te je potom odveden na psihijatriju. U autobusu je bilo 50-ak putnika koji su, čim su vidjeli što se događa, počeli vikati da im se otvore vrata.– Ovakva situacija se sigurno nikome u povijesti Prometa nije dogodila, zaključio je šokirani vozač za Slobodnu.