Novi skandal u Karlovcu

Voditelj marketinga karlovačkog “Zorin doma” krivotvorio diplomu Ekonomskog fakulteta

Damir Kundić

Član karlovačkog HDZ-a, koji u karlovačkom kazalištu radi od 2006. godine, otkriven je nakon što se u tri navrata oglušio da dostavi diplomu kako bi se ažurirao njegov osobni dosje u skladu s novim Zakonom o osobnim podacima



Samo nekoliko mjeseci nakon što je otkriveno da je bivša šefica HSP-a Bernardica Topolnjak Halapa do radnog mjesta pročelnice Ureda župana došla s lažnom diplomom Ekonomskog fakulteta, u Karlovcu je otvoren novi skandal s krivotvorenjem službenog dokumenta.


Ovog puta vinovnik je Goran Đurašević, voditelj marketinga Gradskog kazališta “Zorin dom” i član karlovačkog HDZ-a, koji je do tog radnog mjesta došao priloživši krivotvorenu potvrdu o stručnoj spremi diplomiranog ekonomista – smjer marketing. Kao datum izdavanja na potvrdi je naveden datum 9. svibnja 2005. godine, dok je natječaj za voditelja marketinga ove kazališne kuće raspisan 14. lipnja 2006.“Lažnjak” je, međutim, otkriven 16. travnja kad je Ekonomski fakultet u Zagrebu karlovačkom kazalištu dostavio pismenu obavijet da tamo “nikada nije izdana potvrda o diplomi za Gorana Đuraševića, niti osobu pod tim imenom i prezimenom uopće imaju u evidenciji diplomiranih studenata”.

– Prema novom Zakonu o osobnim podacima smo bili dužni ažurirati osobne dosjee svih zaposlenika. Nekima su nedostajale stvari poput domovnica, a u ovom slučaju je bila riječ o diplomi. Tražili smo Đuraševića da je dostavi, no on se na to oglušio u tri navrata. Poslije toga smo od Ekonomskog fakulteta tražili očitovanje i dobili odgovor da je bio njihov student, koji je došao do treće godine, ali nikada nije diplomirao – rekao nam je ravnatelj “Zorin doma” Zvonimir Ilijić.


“Zorin dom” je Đuraševiću 2. svibnja dao poslovno uvjetovani otkaz, a sada ga je i kazneno prijavio zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenja isprave iz članka 311. st. 1 i 2. Kaznenog zakona.