HDZ-ov doajen

Vladimir Šeks brani svoga posinka: Karlo Ressler nije izdao ni Plenkovića niti sebe. On iskreno štuje premijera

Hina

snimio Borna Filić / PIXSELL

snimio Borna Filić / PIXSELL

Poručio je da Ressler nije izdao ni Plenkovića niti sebe. "On je mlad čovjek. U HDZ-u vlada demokracija i on je u skladu s tom demokratskom praksom izrazio svoje mišljenje”, dodao je.



ZAGREB – HDZ-ov doajen Vladimir šeks izjavio je u petak, uoči sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, da HDZ-ov europarlamentarac i njegov posinak Karlo Ressler “nije izdao ni Plenkovića niti sebe” kada je rekao kako nitko na unutarstranačkim izborima nema njegovu bjanko podršku.


Šeks je prije početka sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, na kojima se treba donijeti odluka o datumu i načinu održavanja unutarstranačkih izbora, novinarima rekao da je za Resslerovu izjavu doznao nekoliko dana nakon što je rečena i da nije bio sretan zbog toga.


“Rekao sam mu da je izjava kojom ne daje nikome bjanko mjenicu, pa ni Andreju Plenkoviću, nesretna i nespretna izjava i da će se ona dignuti na vrlo visoku potenciju, što se i dogodilo”, kazao je.




Poručio je da Ressler nije izdao ni Plenkovića niti sebe. “On je mlad čovjek. U HDZ-u vlada demokracija i on je u skladu s tom demokratskom praksom izrazio svoje mišljenje”, dodao je.


Šeks tvrdi da Ressler iskreno poštuje i prepoznaje Plenkovića kao zaslužnog u politici i u HDZ-u jer je pod njegovim vodstvom Vlada ostvarila izvrsne rezultate.


Smatra da će Ressler idućih dana objasniti cijeli kontekst te priče naglasivši da Ressler itekako, kao i on (Šeks), podržava Plenkovića za drugi mandat ma čelu HDZ-a.


Potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić najavio je da će se na unutarstranačkim izborima kandidirati na neku od funkcija, ali će još odlučiti za koju.


Brkić: Nisam je Nostradamus


“Kandidirat ću se za jednu od funkcija, a za koju, to ću još odlučiti. Nastojao sam do sada biti realan političar i nadam se da ću i sada realno procijeniti. Za onu funkciju za koju se kandidiram nadam se da ću dobiti povjerenje članstva”, rekao je Brkić novinarima


Svim kandidatima na unutarstanačkim izborima poručio je da budu odgovorni, da “utakmica koju će odigrati unutar stranke i političke obitelji” bude fer i korektna te da idu s konkretnim programima.


Upitan bi li bilo dobro za HDZ da aktualni predsjednik Andrej Plenković ostane na čelu stranke kratko je rekao: “Nisam vam ja Nostradamus”.


Potpredsjednik HDZ-a Tomislav Čuljak rekao je kako očekuje da će Plenković i dalje ostati predsjednik stanke poručivši da ima i njegovu potporu. “Uvjeren sam da će Plenković dobiti povjerenje članova HDZ-a. Moje povjerenje ima”, istaknuo je.


Smatra da potencijalni Plenkovićevi protukandidati, poput Mire Kovača ili Davora Ive Stiera, trebaju uvjeriti članove da zavređuju voditi stranku i imaju potencijala osigurati pobjedu HDZ-a na parlamentarnim izborima.


Domagoj Ivan Milošević rekao je kako će na unutarstranačkim izborima podržati onog kandidata koji zajamči provođenje strukturnih promjena u Hrvatskoj, obračun s korupcijom i borbu za svakog mladića i djevojku koji su otišli iz zemlje, a želimo ih vratiti natrag.


Milošević nije konkretno odgovorio na upit je li to Plenković kazavši kako je uvijek za promjene koje dovode do napretka.


“Mislim da će na izborima u HDZ-u pobijediti kandidat koji umjesto svojeg ega ponudi momčad i jasnu viziju i program za idućih desetak godina”, istaknuo je.


Da će podržati Plenkovića kratko su novinarima potvrdile i članice Predsjedništva Nada Murganić i Gabrijela Žalac.