'Ekonomično'

Vlada daje 84 milijuna kuna da Ćorićevo ministarstvo i Fond ostanu još 5 godina u Zagrebtoweru

Hina

Foto Davor Kovačević, Vedran Karuza

Foto Davor Kovačević, Vedran Karuza

Odluka je donesena jer istječe sadašnji ugovor o zakupu koji je sklopljen 2014. na pet godina



ZAGREB Ministarstvo zaštite okoliša i energetike te Fond za zaštitu okoliša i dalje će ostati u Zagrebtoweru jer je Vlada na sjednici u četvrtak donijela odluku o nastavku zakupa toga prostora do 2024.


Odluka je donesena jer istječe sadašnji ugovor o zakupu koji je sklopljen 2014. na pet godina, a s obzirom na to da Ministarstvo državne imovine nema na upravljanju nekretnine u vlasništvu države adekvatne veličine, dalo je suglasnost na sklapanje novog ugovora, izvijestio je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.


Predmet ovog ugovora je zakup prostora bruto površine od 5.439 metara četvornih zajedno s 51 parkirnim mjestom na novih 5 godina.




“Ukupna petogodišnja obveza za zakup i održavanje iznosi 45,6 milijuna kuna s PDV-om”, rekao je Ćorić.


Također na pet godina, produljen je i zakup prostora za Fond za zaštitu okoliša, a radi se o 4.668 metara četvornih i 49 parkirnih mjesta.


“Obveza za petogodišnje razdoblje iznosi 38,7 milijuna kuna s PDV-om”, naveo je Ćorić.


– Ministarstvo je istraživanjem tržišta prikupilo tri ponude za poslovne prostore koji odgovaraju zahtjevima i potrebama, te analizirajući cijenu najma, lokaciju, direktne troškove preseljenja (preseljenje uredskog namještaj, preseljenje računalne i druge vrste opreme, trošak dovođenja računalne opreme u funkcionalno stanje, vraćanja postojećeg prostora u prvobitno stanje, opremanje i uređivanje novog prostora) kao i ostalih nepredviđenih troškova, utvrdilo da je ostanak na postojećoj lokaciji svrhovito i ekonomično rješenje, navelo je Ćorićevo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike u priopćenju.