Kadrovska imenovanja

Vlada Jasminu Bajiću produžila povjerenje na mjestu direktora Croatia Airlinesa

P. N.

Jasmin Bajić / Foto Arhiva NL

Jasmin Bajić / Foto Arhiva NL

Vlada Skupštini društva Croatia Airlines d.d. predlaže imenovanje Jasmina Bajića za člana Uprave - direktora društva Croatia Airlines d.d., do provedbe postupka izbora imenovanja uprave temeljem natječaja, a najdulje na vrijeme od šest mjeseci



Vlada Skupštini društva Croatia Airlines d.d. predlaže imenovanje Jasmina Bajića za člana Uprave – direktora društva Croatia Airlines d.d., sukladno Uredbi o kriterijima za provedbu postupaka odabira i imenovanja kandidata za predsjednika i članove uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, do provedbe postupka izbora imenovanja uprave temeljem natječaja, a najdulje na vrijeme od šest mjeseci, jer mu mandat istječe 4. studenoga 2018. godine.


Hrvatski sindikat prometnih pilota uputio je više otvorenih pisama predsjedniku Vlade RH u kojima su ga upozorili na alarmantnu situaciju u kompaniji i »debakl« s izborom novog direktora. Uz probleme s nerealnim planiranjem rokova za zimsko održavanje aviona, sindikat je upozorio i da Croatia Airlines već gotovo dvije godine nema Upravu u punom mandatu.


Naglasili su da je za Coatia Airlines izbor novog direktora izbor između dvije opcije: bankrota ili mogućeg oporavka kompanije.