Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 4
Sutra: 11° 11° 4
26. siječnja 2020.
Bourbon Rhode

"Vjerujemo da je kapetan Miškić živ": Hrvatski šef diplomacije kaže da nisu iscrpljene sve mogućnosti

"Vjerujemo da je kapetan Miškić živ": Hrvatski šef diplomacije kaže da nisu  iscrpljene sve mogućnosti
"Vjerujemo da je kapetan Miškić živ": Hrvatski šef diplomacije kaže da nisu iscrpljene sve mogućnosti
Autor:
Objavljeno: 6. listopad 2019. u 12:37 2019-10-06T12:37:00+02:00

Broda Bourbon Rhode potonuo je 26. rujna u Atlantiku, oko 2.000 kilometara od najbližeg kopna, francuskog otoka Martiniquea

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman rekao je u nedjelju da zajedno s obitelji i prijateljima nestalog hrvatskog kapetana Dine Miškića vjeruje da je Miškić živ, da nisu sve mogućnosti iscrpljene i podsjetio je da je trgovačkim brodovima naređeno da motre područje potonuća broda Bourbon Rhodea.

»Izdane su upute svim trgovačkim brodovima i zrakoplovima da motre područje. Nisu sve mogućnosti iscrpljene. Obitelj, prijatelji i mi se nadamo i vjerujemo da je kapetan živ«, rekao je Grlić Radman novinarima u nedjelju na 28. obljetnici utemeljenja 144. brigade Hrvatske vojske – Sesvete.

»Kada su u pitanju životi hrvatskih državljana, onda smo tu prvi da ih zaštitimo«, rekao je hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova.

Broda Bourbon Rhode potonuo je 26. rujna u Atlantiku, oko 2.000 kilometara od najbližeg kopna, francuskog otoka Martiniquea.

»Od utorka, 1. listopada nije pronađeno ni jedno tijelo. Nakon tjedan dana potrage, mogućnost preživljavanja ljudi na moru pa čak i dobro opremljenih je bitno smanjena«, naveli su iz prefekture Martinique, objavio je u subotu France Presse.

Na brodu su bili većinom Ukrajinci, te po jedan Rus, Južnoafrikanac i Filipinac. Kapetan Bourbon Rhodea Dino Miškić je hrvatski državljanin.

Potraga za nestalima je potrajala tjedan dana, a rezultirala je pronalaskom trojice članova posade koji su preživjeli nesreću te četvorice poginulih. Na brodu ih je ukupno bilo 14.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu