Rasprodaja imovine

Villa Castello prodaje se za 7 milijuna eura: Najbogatiji Mađar Sándor Csányi želi Todorićevu vilu?

Andrej Petrak

Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Najbogatiji Mađar, čiju imovinu Forbes procjenjuje na više od milijardu eura, putem Bonafarm grupe za investicije u poljoprivredi vlasnik je desetaka tisuća hektara poljoprivrednih površina, ali i mesne i mliječne industrije te vinograda i vinarija



Za kupovinu Todorićeve vile ozbiljno je zainteresiran njegov veliki mađarski prijatelj dr. Sándor Csányi, predsjednik uprave OTP banke i potpredsjednik MOL-a, informacija je Viktora Burányja, suradnika više mađarskih medija, koji trenutno u Hrvatskoj radi na priči o interesu Csányija za kupnju određenih tvrtki u sastavu koncerna Agrokor.


Prvenstveno ga zanima investiranje u Belje, koje bi lako uklopio u svoj značajni portofolio tvrtki u sektoru poljoprivrede, kojima je vlasnik u Mađarskoj. 


Najbogatiji Mađar, čiju imovinu Forbes procjenjuje na više od milijardu eura, putem Bonafarm grupe za investicije u poljoprivredi vlasnik je desetaka tisuća hektara poljoprivrednih površina, ali i mesne i mliječne industrije te vinograda i vinarija.




Putem tvrtke Kite najveći je opskrbljivač mađarskih poljoprivrednika svime, od gnojiva do alata i dijelova za strojeve. U skapanju posla s Beljem  Csányiju bi adut moglo biti i to što je OTP banka, kupovinom Splitske banke, postala i vlasnikom određenog dijela Agrokorovih dugova. 


Sándor Csányi posjeduje izvrsne i široke veze u čitavom mađarskom poslovnom i političkom establišmentu, a ujedno je i predsjednik mađarskog nogometnog saveza.