Kritika

Vijećnici odgovorili bivšem HDZ-ovcu: Buriću izvini, bio si dobar, ali ne i najaktivniji

Damir Cupać

Prekinuta stranačka suradnja – Teo Božanić, Tomislava Zečević Pedić i Hrvoje Burić/ Snimio R. BRMALJ

Prekinuta stranačka suradnja – Teo Božanić, Tomislava Zečević Pedić i Hrvoje Burić/ Snimio R. BRMALJ

Hrvoje bi se ispričao pred svaku sjednicu Gradskog vijeća i uredno primao naknadu kao i mi ostali koji smo redovno dolazili i sudjelovali u radu Vijeća, komentirao je Teo Božanić (HDZ)



Nakon što je Hrvoje Burić u pojašnjenju motiva da istupi iz HDZ-a prozvao svoje bivše kolege da mu nisu baš pomagali u njegovoj borbi u gradskom parlamentu, zanimalo nas je što prozvani misle o svemu.


Najmlađi gradski vijećnik HDZ-a Teo Božanić ocijenio je da je Burić bio aktivan vijećnik, beskompromisan i bez dlake na jeziku.


– Koji put je znao i pretjerati, ali njegovu silnu energiju i politički eros nitko mu ne može osporiti. Kaže da mu je prekipjelo kada se nije našao na listi za Sabor. Podsjetiti ću vas, na toj listi nije bio niti jedan gradski vijećnik i što smo mi ostali trebali, kao i on ne dolaziti na Vijeće i ne sudjelovati u radu onoga za što smo izabrani i za što smo dobili povjerenje, prvo stranke a onda i naših dragih sugrađana? Hrvoje bi se tako uredno ispričao pred svaku sjednicu i uredno primao naknadu kao i mi ostali koji smo uredno dolazili i sudjelovali u radu. Zamislite samo što bi se vama dogodilo da, nezadovoljni nekom odlukom glavnog urednika da vam se ne dodijeli neka kolumna, primjerice, ne dolazite na posao devet mjeseci. Uz sve navedeno, nije bio sankcioniran nego je kao što vidite istupio kada je uvidio da na platformi HDZ-a i Domoljubne koalicije neće moći ostvariti svoje političke ambicije koje su sezale daleko dalje od Gradskoga vijeća gdje je tobože bio najaktivniji, naveo je Božanić. On se posebno osvrnuo na kvalifikaciju najaktivnijeg gradskog vijećnika.




– Što se tiče fame o »najaktivnijem gradskom vijećniku«, pogledajte samo koliko je postavio vijećničkih pitanja i koliko je puta sudjelovao u raspravama, u ime Kluba ili pojedinačno u ovome mandatu i onda to usporedite recimo s mojim angažmanom. Ne govorim to da bih sebe hvalio nego da bih mu poručio – sorry friende, bio si dobar ali ne i najaktivniji, zaključio je Božanić.


Gradska vijećnica HDZ-a Vesna Buterin kazala je da svatko bira svoj put, te da je Hrvoje Burić sam donio odluku o istupu iz stranke.


– Šteta je da je napustio stranku jer je bio najaktivniji gradski vijećnik. Nikako se ne mogu složiti s ocjenom da mu nismo davali podršku jer smo prihvatili svaku njegovu inicijativu i među nama nije bilo nesuglasja. osim toga, stranka je iza njega stala i na zadnjim lokalnim izborima. No, zaključila bih opet da svatko ima pravo na svoj put, poručila je Buterin.