Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
18. studenoga 2019.
Odlučio Jelenić

Vanja Marušić, dosadašnja županijska državna odvjetnica u Rijeci, nova je ravnateljica Uskoka

Foto Davor Kovačević
Foto Davor Kovačević
Autor:
Objavljeno: 2. studeni 2018. u 18:29 2018-11-02T18:29:45+01:00

Dražen Jelenić donio je danas odluku kojom je imenovao Vanju Marušić za ravnateljicu Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta na vrijeme od četiri godine, a na dužnost će stupiti 19. studenoga 

ZAGREB Vanja Marušić imenovana je u petak ravnateljicom Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Uskok) na vrijeme od četiri godine, priopćilo je u petak navečer Državno odvjetništvo (DORH).

»Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Dražen Jelenić donio je danas odluku kojom je imenovao Vanju Marušić za ravnateljicu Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta na vrijeme od četiri godine, a na dužnost će stupiti 19. studenoga 2018.

Vanja Marušić je od siječnja 2015. godine do današnjeg imenovanja obnašala dužnost županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci«, objavio je DORH na svojim službenim internetskim stranicama.

Tužiteljica Marušić široj je javnosti postala poznata kao zastupnica optužbe u antikorupcijskom postupku bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučaju Ina-MOL, u koji je naknadno uključen i direktor MOL-a Zsolt Hernadi, nedostupan hrvatskom pravosuđu.

Prema pisanju medija, kandidatkinje za novu ravnateljicu Uskoka bile su i dosadašnja ravnateljica Tamara Laptoš te riječka tužiteljica Sajonara Čulina.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.